1. Estalvi en espai d’oficina i requisits per a accedir a un pàrquing. Segons l’estudi Opportunities in Telecommuting: A Quantitative Analysis of Drivers, Deterrents and Deployment Patterns, de Sage Research (gener de 2000), el 30 % de les empreses amb teletreballadors entrevistats reconeixia que el teletreball els havia permès guanyar espai i estalviar despeses relacionades amb els immobles. Per exemple, pel fet d’estalviar en lloguers o disposar de més espais de feina itinerants per als seus treballadors.
2. Augmenta la productivitat i el desenvolupament dels treballadors. En l’estudi Prácticas de Trabajo Virtual y Teletrabajo en el sector TIC en España. Informe 2008, realitzat per Enter IE, de les tretze grans empreses entrevistades, totes esperaven un augment de la productivitat. En els resultats de les pràctiques de teletreball les tretze empreses declararen que havien obtingut millores en la productivitat.
3. Es redueixen l’absentisme laboral i els costs sanitaris. Segons estudis de Northern Virginia Coalition (NOVACO), l’estrès és un dels principals causants de baixes per malaltia al treball. Un dels beneficis del teletreball per als treballadors és que disminueix el nivell d’estrès pel fet, per exemple, de reduir el nombre de desplaçaments. Aquesta reducció en els nivells d’estrès, per tant, acaba afavorint un descens en les xifres d’absentisme laboral.
4. Els costs a l’hora de viatjar també disminueixen. Segons l’estudi Telework for Australian Employees and Businesses: Maximising the Economic and Social Benefits of Flexible Working Practices, publicat el 2006 per l’Australian Telework Advisory Committee to the Australian Government, una de les principals causes d’implantar el teletreball a les empreses australianes va ser l’estalvi que l’empresari aconseguia en viatges de tot tipus per part dels treballadors, tant viatges curts com de llarga distància.
5. Augmenta la flexibilitat de l’equip en moments de gran càrrega de feina. Segons l’estudi Finding an Extra Day or Two, elaborat pels professors de la Brigham Young University School of Family Life Jenet J. Erickson i Erin K. Holmes i l’extreballadora d’IBM Maria Ferris (2010), quan es van analitzar dades de 24.436 treballadors d’IBM a 75 països diferents, es va detectar que els que teletreballaven podien arribar a fer 57 hores de feina a la setmana sense tenir la sensació que el treball s’interposava en la seva vida personal i familiar. En empleats sense accés al teletreball, aquesta sensació es produïa entre dues i tres vegades abans.
Si vols saber més sobre els beneficis d’incorporar el teletreball en la teva empresa, consulta la monografia de Teletreball de l’Observatori Balear de la Societat de la Informació que té per títol “Quan el teletreball deixa de ser a un lloc”.