Ha arribat l’estiu, la calor, les ganes d’anar a la platja o quedar-se al camp a fer la migdiada a l’ombra d’un arbre, per fi tornem a tenir el temps de gaudir dels petits plaers de la vida, com llegir un llibre.
Al llarg d’aquest any, els nostres entrevistats han compartit els seus gustos literaris y és interessant veure com uns es decanten per les lectures d’àmbit tecnològic i altres van cap als temes filosòfics i literaris per desconnectar de la seva rutina i tornar a trobar la inspiració! Sigui quina sigui la vostra preferència, ara és un bon moment per apuntar-los a la vostra llista de descàrregues pendents o tenir-los en versió de paper, si sou dels old school.
Benjamí Villoslada ens recomana una lectura per animar la societat, perquè els canvis tecnològics que arriben ens poden portar cap a l’abundància. «Abundance: The Future Is Better Than You Think», escrit per Peter Diamandis, parla de ‘la singularitat’. Ens recomana llegir sobre ‘singularitat’ en un moment que diuen que és a prop i després del qual res no serà igual. Per il·lustrar-ho, imagineu que mostreu un smartphone a un romà del segle I dC. De cop, seria davant una cosa que mai no hauria imaginat –ni ell ni ningú altre del seu temps. El mòbil seria un cas de ‘singularitat’ per a ell, Diamandis –entre altres– diuen que som a les portes de quelcom semblant per a tots nosaltres.
Juan Gabriel Gomila, professor associat del Departament de Ciències Matemátiques i Informàtica de la UIB, ha desenvolupat més de 40 apps i videojocs en el seu propi estudi de videojocs, Frogames. Ens recomana un llibre molt divertit i a l’abast de tots: “Heads First Data Analysis”, que amb un llenguatge més col·loquial (això sí, en anglès) intenta acostar el món del Data Science a l’usuari estàndard del carrer.
Antònia Tugores, matemàtica de formació, especialitzada en codi obert i estadística aplicada, ens recomana un altre llibre per tornar-nos cracks del Big Data en tornar al setembre! Un dels pocs llibres que tracten de forma molt amena l’estadística aplicada, tema clau en el Big Data, és «The signal and the noise: why so many predictions fail –but some don’t», de Nate Silver.
Iñaki Feuntes, CEO de Bluekiri, s’enduu a la platja “Flash Boys”, de Michael Lewis, un llibre sobre com la tecnologia, la informàtica i les matemàtiques han canviat Wall Street per sempre. Des del seu punt de vista, dona una visió molt interessant de com es munta una infraestructura d’IT quan el pressupost és virtualment il·limitat i s’ha de treballar en secret perquè els altres no copiïn el que estàs fent.
Si el teu somni es ser un emprenedor al proper inici de curs, Marta Simonet ens recomana un llibre que tot emprenedor hauria de llegir: “El mite de l’emprendedor”, que li va canviar les perspectives i la va ajudar a construir des del principi.
Els amants dels grans clàssics de la literatura, com David Martin, de Logitravel Group, podran aprofitar les seves vacances per tornar a llegir “El nom de la rosa”, d’Umberto Eco, que segueix sent un dels seus llibres favorits. Les reflexions i deduccions que es fan durant la història són semblants als projectes que afronta en el seu dia a dia.
Un altre llibre d’història que aviat es convertirà en un clàssic és la recomanació de Loly Ordoñez i Joan Miquel Matas, “Sapiens”, de Yuval Noah Harari, una història de l’evolució que ens fa reflexionar d’on venim i on anem.
Ja ha escollit quin llibre s’endurà a la motxilla? Esperem el vostre comentari.