– Escolti doctor, he sentit que puc vendre per Internet, però no sé per on començar.
– Estimat pacient, si ja hi ha empresaris que ja venen per Internet segur que vostè també ho pot fer.
– Si doctor, és clar, per això he vengut. He estat cercant a la xarxa i existeixen un munt de plataformes per poder crear la meva pròpia tenda electrònica, i, no sé quina he de triar. Em pot ajudar? Estic agobiat. He de saber moltes coses!
– Si, si, s’han de saber moltes coses, però no cal que sigui a fons. Vostè ha de tenir clar que del que més ha de saber és del seu propi negoci; de comerç electrònic, només allò just perquè es pugui entendre amb els informàtics, realitzar accions de màrketing online i per fer les coses de forma legal. Aquestes nocions bàsiques les pot adquirir amb només 2 dies!, en el talller de comerç electrònic al ParcBit dia 26 i 27 de juny. Ja es pot inscriure.
– Ah si! m’interessa. Pareix molt pràctic. Però doctor, avanci’m alguna cosa sobre les plataformes. Així ja hi podrè anar amb les preguntes preparades, així, en pla alumne “pedant” 😉
– Bé. Supòs que ja sabrà que les plataformes poden ser per exemple:
- osCommerce. També es pot integrar amb el gestor de continguts WordPress.
- Magento: pot provar-ho per 30 dies de forma gratuïta. Animi’s, així veurà les funcionalitats que té i sabrà si necessita més requisits.
- VirtueMart pel gestor de continguts Joomla.
- PrestaShop.
- Ubercart per integrar amb el gestor de continguts Drupal.
- Etc… En aquest article pot llegir, en anglès, una breu descripció de les plataformes de comerç electrònic més populars per a petits negocis.
– Si vol entrar més a fons pot consultar aquesta comparativa de tendes online en codi lliure que va redactar, en gallec, la Xunta de Galícia.
– Si. Fins aquí ja hi havia arribat Doctor. ¿Quina pensa que em podria anar millor?
– Jo no li puc dir amb exactitud. Hauria de consultar-ho amb el seu especialista de confiança. El que ha de valorar és:
- Integrar amb un gestor de continguts que ja utilitzi o utilitzarà.
- Tenir-ho en un servidor propi o del núvol.
- Saber el nombre de productes que vendrà.
- Tenir la tenda online molt personalitzada o adaptar-se a les plantilles existents.
- Definir el nombre d’usuaris.
- Entrar al detall: configuració de països, imposts, tipus de pagament.
- Integració amb CRM o ERPs propis.
- Si ja té un allotjament contractat i vol seguir amb aquest, pot mirar si tenen algun tipus de comerç electrònic configurat i llest per a utilitzar. Per exemple Nominalia en té varis i els pot probar durant 30 dies: Zen Cart – v.1.5.0, Magento – v.1.4.1.1, Freeway – v.1.4.3.21, 0osCommerce – v.2.3.1, phpShop – v.0.8.1, PrestaShop – v.1.4.6.2. També pot probar OsCommerce sobre Wordpress.