Les xerrades per a emprenedors; Tramuntana Tech Talk 2020, impulsades per la Direcció General d’Innovació, seran enguany online i donaran a conèixer l’experiència d’emprenedors d’èxit en quatre sessions que es portaran a terme durant els mesos d’octubre i novembre. Es tracta ja de la cinquena edició del cicle de xerrades gratuïtes organitzat en el marc del programa #Emprenbit de la Fundació Bit i a través del qual es tracten temes tecnològics per a emprenedors i ‘start-ups’.
Aquesta iniciativa, que se celebrava en anys anteriors tant al CentreBit Menorca com a la incubadora del ParcBit de Palma, s’ha consolidat en els darrers anys com un punt de trobada entre emprenedors, startups i qualsevol persona interessada en els negocis digitals; i professionals i fundadors de molt prestigi dins el sector de les empreses tecnològiques. No en va, més de 600 persones han participat d’aquestes trobades en les quals s’ha comptat amb representants d’empreses com Amazon, Destinia, Cabify, Wallapop, BlaBlaCar o Tiendeo, entre d’altres.
En aquest sentit, la directora general d’Innovació, Núria Riera, ha volgut destacar la importància d’aquest tipus d’accions que es porten a terme des de la Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius, i a través de les quals «es pretén impulsar la digitalització i la innovació tecnològica, imprescindibles per a la competitivitat empresarial».
El 22 d’octubre, Ignacio Arriaga, cofundador de l’empresa d’e-mail màrqueting; Acumbamail, serà l’encarregat d’encetar el cicle amb la ponència; «Mites i realitats del bootstrapping»; on explicarà la seva experiència personal emprenent sense capital extern i des d’una província petita.
La següent conferència serà el 29 d’octubre de la mà de Gemma Sorigué, CEO i fundadora de Deliberry, qui explicarà com el Covid ha transformat el marketplace de Deliberry, i com des d’aquesta empresa s’han adaptat a la nova situació que els ha portat a llançar una nova línia de negoci B2B.
Juan Margenat, és emprenedor i inversor membre de l’acceleradora SeedRocket. Durant la seva ponència, el 5 novembre, explicarà les seves experiències al darrera de companyies com; Bongo, Smartbox, Pla B! i Marfeel; i tractarà temes importants com el pacte entre socis, la millor combinació de l’equip fundador, la recerca d’inversors, com crear un equip de vendes, o com escalar una organització.
El cicle de ponències es tancarà el 12 de novembre amb la xerrada de Pepita Marín, cofundadora de We Are Knitters. «We Are Knitters, com internacionalitzar un negoci de nínxol amb baix pressupost» serà el títol de la ponència en la que explicarà el cas d’èxit d’aquesta companyia que compta ja amb 30 treballadors i factura més de 15 milions d’euros, el 95% fora d’Espanya.
A causa de la situació derivada del COVID-19, és la primera vegada que les Tramuntana Tech Talk tenen un format completament online, una oportunitat per a que qualsevol persona, independentment d’on es trobi, hi pugui participar. Les inscripcions es poden realitzar a través de la web: emprenbit.org
Programa #Emprenbit
El programa #Emprenbit de la Fundació Bit és un servei públic de el Govern de les Illes Balears implantat amb l’objectiu d’impulsar la competitivitat de el teixit empresarial a través de l’acompanyament d’emprenedors en el llançament de projectes basats en el coneixement. A #Emprenbit, a més de programes d’acceleració d’idees i acompanyament a empreses, també s’ofereixen als emprenedors les infraestructures de la incubadora d’empreses de ParcBit i el CentreB Menorca.