Miquel Bernat, director de la Fundació Bit, declara que“el Gate to the Future és un punt per posar en valor quin ha de ser l’objectiu i el futur de tota aquella empresa que es dedica al turisme, com ha de vendre mitjançant la tecnologia”
La Fundació Bit participa avui a l’esdeveniment “Gate to the Future” mitjançant la ponència “La fragmentación y desmonopolización de la comunicación” sobre la influència dels mitjans socials en les motivacions dels turistes i en la formació de la imatge del destí.
Així, Bel Llodrà de la Fundació Bit defensa avui al Teatre d’Artà i davant professionals, empresaris i estudiants, que la informació que publiquen els diferents actors del sector turístic (proveïdors, intermediaris, viatgers i residents) a través dels mitjans socials influeix en les motivacions per visitar un lloc i aquestes en la imatge que es té del destí.
Miquel Bernat, director gerent de la Fundació Bit, ha assistit a l’acte que ha qualificat de “magnífica trobada per debatre el futur de la tecnologia i el turisme”. A més, ha afegit que “el Gate to the Future és un punt per posar en valor quin ha de ser l’objectiu i el futur de tota aquella empresa que es dedica al turisme i com ha de vendre mitjançant la tecnologia i mitjançant tot el que ve com la realitat augmentada”.
D’aquesta manera la Fundació Bit aporta uns coneixements i tecnologies que poden orientar al sector turístic a prendre les decisions de gestió més adequades. El repte és que tant les organitzacions de gestió de destinacions turístiques (DMOs) com les empreses turístiques puguin veure si les seves estratègies de comunicació estan ben dissenyades i s’adapten o no a les necessitats dels turistes, detectant canvis de tendències o interessos manifestats a través de xarxes socials com Twitter.
Les dades s’extreuen de l’estudi realitzat per l’Observatori Balear de la Societat de la Informació (OBSI) de la Fundació Bit entre els mesos de març i maig de 2013, mitjançant una enquesta en línia distribuïda entre turistes nacionals, internacionals i residents a Mallorca, tots ells majors de 18 anys que utilitzen Internet. Es van poden recollir un total de 541 enquestes.
Participació d’empreses del ParcBit:
La jornada compta també amb representació de nombroses empreses del ParcBit. Així, el Centre de Tecnologies Turístiques de Microsoft (MICTT) i l’empresa Logitravel ofereixen també ponències sobre turisme, tecnologies i innovació, aportant les seves experiències i visions.
Juan Manuel Servera, director tècnic del MICTT ofereix una ponència per donar a conèixer les metodologies i eines per crear productes innovadors, on la clau per adaptar-se amb èxit a les noves tecnologies i tendències digitals és la innovació.
Tomeu Bennasar, un dels professionals que forma part de la creació de Logitravel i actual Director General de l’empresa, participa en la taula rodona “Rol present i futur de les OTA´s”, a través de la qual es fa reflexionar sobre quin és el paper actual de les OTA´s (Online Travel Agencies) i on els seus components donen la seva visió en relació al futur d’aquestes.
Altres empreses i emprenedors del ParcBit també són presents al “Gate to the Future”, com és el cas de Let it Guide, Civitfun o Insile, tots ells projectes empresarials procedents de la Incubadora d’empreses del ParcBit i atrets per temes com el màrqueting digital, comerç electrònic, design thinking, crowdfunding o crowdsourcing.
Un esdeveniment sobre tendències digitals i empreneduria turística:
Gate to the Future està promogut per l’Ajuntament d’Artà i reuneix experts d’arreu d’Espanya per debatre sobre les tendències digitals i empreneduria turística. Intervenen representants d’organitzacions como neo@Ogilvy Spain, Made In Mobile, Occidental Hoteles, The App Date, Arena Media España, Diga33, Interactiv4, Domestika, Vice Media Group o Virtue Worldwide, entre d’altres.