Aquest divendres ha començat al ParcBit la quarta edició del concurs d’innovació turística, Miro in Cube, que se celebra simultàniament a Palma, Barcelona i Perpinyà.
Aquest divendres, 25 de juny, ha començat al ParcBit la hackató Miro in Cube, un concurs d’innovació turística que se celebra simultàniament a Palma, Barcelona i Perpinyà, i que promou, en aquesta quarta edició, la creació de projectes que potenciïn la innovació tecnològica per la resiliència del sector turístic.
El director general d’Innovació, Eduardo Zúñiga, juntament amb el gerent de la Fundació Bit, Álvaro Medina, i la coordinadora de l’àrea de Comunicació i Projectes RDI, Immaculada Salamanca, han assistit a la primera jornada d’aquest concurs que se celebra aquests dies al ParcBit, per donar la benvinguda als participants.
«Després de patir la sotragada econòmica més important de la història contemporània, a les Illes Balears tenim un repte que és diversificar la nostra economia. Però això no significa abandonar el turisme, sinó tot el contrari», ha explicat el director general d’Innovació, Eduardo Zúñiga, «el que hem de fer és aprofitar el gran motor econòmic del sector turístic per, a través de la innovació, aconseguir un sector on la igualtat, l’eficiència energètica i la resiliència siguin el seu segell de qualitat».
Els projectes de les Illes Balears seleccionats per participar al Miro in Cube són quatre i tots ells formen part del programa d’assessorament #emprenbit en fase de pre-incubació:
• Blaij.com: Una plataforma que connecta la comunitat «coliving» amb ofertes d’allotjament temporals per nòmades digitals.
• Eatinn: Una solució per rendibilitzar l’oferta gastronòmica dels hotels posant-la a l’abast de clients no allotjats en aquests a través de mitjans digitals.
• KulTours: Una plataforma on es relaciona informació d’obres culturals amb rutes turístiques. Permet que una persona entri amb el títol d’un llibre o d’una pel·lícula i rebi suggeriments de rutes turístiques que passin en aquest llibre o pel·lícula.
• Rem Experience: Solució en realitat virtual per apropar el patrimoni arqueológic de Menorca al turisme d’oci i cultura.
Així, els membres dels diferents equips participaran al llarg d’aquest divendres en els tallers; «Cómo diseñar un modelo de negocio innovador», i «Cómo realizar un pitch efectivo», ambdós impartits per Jorge Velasco, professor de «Tourism Distribution» a la UIB; i «Coaching y gestión de equipos», impartit per Mireia Faugier, especialista en coach dins el sector turístic.
A més a més, durant les jornades de divendres i dissabte, els participants tindran diferents sessions de treball i meteoritzacions amb els membres de l’equip d’Emprenbit i de Miro in Cube, que els ajudaran a definir la seva proposta i preparar el discurs amb el qual defensaran la seva idea de negoci davant del jurat.
Durant la jornada de dissabte, també es portarà a terme el Workshop «Economía Circular y Turismo: El papel de la innovación». Aquest taller que serà realitzat per Marta Jacob, professora titular d’Economia Aplicada a la UIB, serà retransmès en directe també als equips de Perpinyà i Barcelona.
Al final de la jornada, el jurat escollirà el guanyador de la hackató a Balears, que a més d’obtenir diferents premis, participarà a la final del Miro in Cube que tindrà lloc a Barcelona el dilluns 28 de juny, en el marc del 4YFN, a la Mobile World Congress.
Així mateix, l’Euroregió Pirineus Mediterrània, soci històric del concurs, atorgarà per aquesta quarta edició el Premi Euroregional d’Innovació Turística (https://www.euroregio.eu/), dotat amb 5.000 euros, que serà per al projecte guanyador de la final internacional.