Experts en ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques de tot l’Estat participen en aquestes jornades de divulgació que es celebren els propers 27 i 28 de gener
El CentreBit Menorca acollirà els propers dies 27 i 28 de gener una nova edició de les jornades divulgatives STEM Talks organitzades per la Fundació Bit, juntament amb la Direcció General de Política Universitària i Investigació i el Consell Insular de Menorca, que aquest any se centrarà a temes d’actualitat dins del món de la ciència i la tecnologia com ara la intel·ligència artificial, la biotecnologia, les tendències en videojocs, la cadena de blocs (blockchain) i la computació quàntica, entre d’altres.
Aquesta cinquena edició, que compta un any més amb la col·laboració del GDG (Google Developers Group) Menorca, serà novament totalment gratuïta amb l’objectiu d’apropar a totes les persones interessades la ciència, la tecnologia, l’enginyeria i les matemàtiques d’una manera divulgativa i comprensible per a tothom i també de fomentar vocacions tecnològiques entre la joventut.
El conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, Miquel Company, ha destacat la importància de les STEM Talks per consolidar Menorca com un focus de divulgació tècnica i científica i ha recordat que aquestes jornades han estat reconegudes recentment a la desena edició dels premis Onda Zero, en què van ser premiades en la categoria de Ciència i Investigació. «El treball que s’està duent a terme de manera transversal entre institucions i sector empresarial per fer de les Illes Balears, i de Menorca, un punt essencial al sector STEM, està donant els seus fruits. Hem de continuar per aquest camí, que suposa una aposta segura pel desenvolupament sostenible basat en el coneixement», ha dit Company.
Per part seva, el conseller insular de Cultura, Educació, Joventut i Esports, Miquel Àngel Maria, ha posat de relleu que aquesta nova cita de les STEM Talks és la primera que té lloc des que el Govern va anunciar la implantació dels estudis d’enginyeria informàtica a la seu de la UIB a Alaior, que ha considerat com «una gran oportunitat per als estudiants menorquins i també per establir un vincle fort entre l’àmbit formatiu i l’empresarial». “Les STEM Talks també són una crida als estudiants per orientar la seva opció d’estudis, cap a la formació professional tecnològica o als estudis superiors científics i tecnològics”, ha dit.
El programa d’enguany s’estructura en 12 xerrades a càrrec de ponents de gran prestigi com Eduardo Sáenz Cabezón, professor de la Universitat de La Rioja, creador del canal de YouTube Derivando, i presentador del programa Órbita Laika; professionals d’empreses d’àmbit internacional com Albert Sunyer, Technical Solution Engineer a Google; Debbie O’Brien, Head Developer Advocate a Bit i Google Developer Expert; i Asier Arranz, Developer Marketing Manager a NVIDIA..
A més, les jornades també comptaran amb ponents de l’àmbit acadèmic i de la investigació com Ignasi Furió, professor titular d’Enginyeria Telemàtica de la UIB; Cristina Manresa, doctora en Informàtica i professora de la UIB; Marta Martin, investigadora al Grup Genome Instability i vicedegana de Mobilitat i Promoció de la Facultat de Biociències de la UAB; Nuria Pelechano, professora a la UPC i membre del ViRVIG (Research Center of Visualization, Virtual Reality and Graphics Interaction).
Representants d’empreses del ParcBit, com APSL, també estaran presents a les conferències: Marisa Huaynalaya, Chief Strategy Officer APSL, Product Manager de l’àrea de Solucions de Dades i Intel·ligència Artificial i Coach de Transformació Digital; i Juan Carlos González-Avella, Chief Data Officer APSL, Senior Data Scientist, i doctor en Física Estadística de Sistemes Complexos. Finalment, el programa es completa amb les conferències d’experts en realitat virtual com Roberto Romero, Chief Product Officer a LA FRONTERA VR, i José Antonio Ondiviela, director d’SmartCities per a Europa a Microsoft.
El GDG, al capdavant de les STEM Talks, està format per desenvolupadors interessats en les tecnologies de Google, i organitza diferents esdeveniments, alguns orientats a la societat en general, amb l’objectiu de divulgar les matèries STEM i promoure les vocacions a l’àmbit tecnològic , i altres orientats a professionals de les TIC per compartir coneixement.
Cal destacar que, a més de comptar amb la participació del Consell Insular de Menorca i de la Direcció General de Política Universitària i Investigació del Govern de les Illes Balears, les STEM Talks compten aquest any amb el suport de: la Facultat d’Informàtica de Barcelona de la UPC, la Universitat de les Illes Balears, el Col·legi Oficial d’Enginyeria Informàtica de les Illes Balears, Google, APSL, Icona i Cadena Ser Menorca.
L’assistència a aquestes jornades és gratuïta però cal inscripció prèvia a través del web: http://stem.gdgmenorca.com/