El 20 d’octubre arrenquen les Tramuntana Tech Talks amb impulsors d’empreses d’alt reconeixement com Free Now, Bewe.io, i bound4blue. Es duran a terme dues xerrades al ParcBit i una al CentreBit Menorca.
La Vicepresidència i Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, a través de la Direcció General d’Innovació, i la Fundació Bit, organitzen la setena edició del cicle Tramuntana Tech Talks, conjunt de xerrades gratuïtes on professionals del sector tecnològic de gran prestigi tracten temes rellevants dins del món de l’empresa, adreçats a emprenedors i empreses emergents (Startups).
El director general d’Innovació, Eduardo Zúñiga, destaca de l’esdeveniment el seu caràcter inspirador per a totes aquelles persones que inicien els seus negocis al sector de les noves tecnologies: «les Tramuntana Tech Talk desperten des del 2016 l’atenció de tothom que pensa emprendre amb base tecnològica; però som humans i el testimoni de qui comparteix la seva experiència com a emprenedor ens dona aquest plus de credibilitat i ens serveix de guia per atrevir-nos a afrontar un nou repte», ha explicat sobre aquestes xerrades, les dues darreres edicions de les quals foren seguides per gairebé 500 persones arran de la seva realització presencial i en línia.
Aquesta tardor participaran en les Tramuntana Tech Talks professionals d’empreses d’alt reconeixement com Free Now, Bewe.io i bound4blue en un total de tres xerrades presencials: dos al ParcBit i una al CentreBit Menorca.
La primera xerrada al ParcBit serà el dijous 20 d’octubre amb Marta Ros, directora de producte a Free Now. «Jo no tenc una història d’èxit per explicar, però cada passa que he fet en cada una de les meves petites emprenedories ha estat un aprenentatge. En aquesta xerrada us explicaré què he viscut i què he après», ha dit Ros per presentar la seva conferència. La directora de producte és una apassionada de crear nous productes i experiència d’usuari i ha estat emprenedora quatre vegades. Treballa en producte des de fa deu anys, llançant iniciatives en l’àrea de la innovació social, salut i mercat web (Marketplace); així, ha desenvolupat productes des de zero fins a aixecar capital. També va cofundar una agència d’experiència d’usuari (UX, User eXperience) per ajudar emprenedors i companyies a millorar o llançar els seus productes.
La següent trobada serà el 27 d’octubre amb Diego Ballesteros, fundador i director executiu (CEO) de Bewe.io, que parlarà al ParcBit de la seva experiència com a emprenedor i tractarà el concepte d’èxit per aprofundir en «com ens hem de preparar per gaudir de l’apassionant desafiament que suposa emprendre». Ballesteros és un gran emprenedor que duu més de 25 anys creant empreses emergents (startups) entre Espanya i Llatinoamèrica com Ocioteca, MundoSalud (venuda a Sanitas), SinDelantal España (venuda a JustEat), i SinDelantal México (venuda a JustEat). Actualment és fundador i director executiu (CEO) de Bewe.io, un gestor d’aplicacions i màrqueting per a pimes amb seu a Bogotà (Colòmbia). Com a àngel inversor (Business Angel), les seves inversions més destacades són Cabify, WinDelivery o The Brubaker, entre altres.
Finalment, Cristina Aleixendri, cofundadora de bound4blue, tancarà les Tramuntana Tech Talks des del Centre Bit Menorca el 8 de novembre. Cristina ha estat reconeguda com una de les Top 50 emprenedores d’Europa de l’any 2019 a la revista Forbes. Durant la seva xerrada compartirà la seva experiència personal com a emprenedora i tot el que li hagués agradat saber abans d’arrencar el projecte: les primeres passes del projecte bound4blue i la seva evolució fins al moment actual, incloent-hi com varen accedir a finançament (tant públic com privat); com va ser el desenvolupament de la primera versió del seu producte; les primeres vendes i com és la seva política d’atracció de talent. Durant la xerrada Cristina també comentarà el seu punt de vista sobre com les «caigudes» poden ser trampolins per a l’èxit.
A causa de l’èxit de convocatòries anteriors, en les quals han participat empreses com Amazon, Destinia, Cabify, Wallapop, BlaBlaCar o Tiendeo, és necessària la inscripció prèvia a aquestes xerrades enfocades a emprenedors. Les persones interessades poden registrar-se a través d’aquest enllaç.