La Direcció General d’Innovació del Govern de les Illes Balears a través de la Fundació BIT posa a disposició dels centres educatius de les Illes Balears la possibilitat d’acollir l’exposició mostrada a la Jornada Ciència i Tecnologia en Femení celebrada simultàniament al Centre Bit Menorca i al Parc Bit.
Per a sol·licitar l’exposició itinerant “Dones que canviaren el món” i “Dones que canvien el món” s’ha d’emplenar aquest formulari: https://ja.cat/exposicioitinerantdones. Cada centre es compromet a anar a cercar l’exposició al centre que se li assigni (dins la mateixa illa) i a tenir-la recollida i preparada per quan l’hagi de recollir el proper centre on hagi d’estar exposada. Així com arribin les sol·licituds, s’anirà organitzant l’itinerari més òptim possible durant el curs escolar, fins que s’acabin les setmanes disponibles; i es comunicarà als centres a quin centre han de recollir l’exposició.
L’exposició física, que també es pot veure de forma virtual, “Dones que canviaren el món” (https://ja.cat/donesquecanviarenelmon) i “Dones que canvien el món” (https://ja.cat/donesquecanvienelmon), consisteix en 20 roll-ups de 850 x 2000 m/m. Caben en el maleter d’un cotxe normal amb els seient de darrera abatibles. El centre podrà tenir exhibida l’exposició entre una i dues setmanes, a acordar amb la Fundació BIT en funció al nombre de sol·licituds rebudes.
Els roll-ups són fàcils de montar, amb menys d’una hora es pot tenir exhibida l’exposició en un lloc comú, cobert, del centre educatiu. Així els alumnes podran conèixer la feina de científiques i tecnòlogues de prestigi al llarg de la història i també exemples de dones del seu entorn. L’objectiu és visibilitzar la seva tasca i crear referents femenins propers per incentivar les vocacions STEM.
La taula rodona, on hi apareixen algunes de les dones científiques que es poden veure a l’exposició, forma part de la Jornada Ciència i Tecnologia en Femení celebrada simultàniament al Centre Bit Menorca i al Parc Bit adreçada a estudiants de 1r-4t d’ESO per incentivar les vocacions STEM, i també es pot seguir online al canal de Youtube de la Fundació Bit en aquest enllaç a partir de dia 11 de Novembre. Aquestes activitats estan englobades en un projecte anomenat “Ciència i Tecnologia en femení” d’APTE (Associació de Parcs Tecnològics d’Espanya) que enguany celebra la cinquena edició i que ha comptat amb el reconeixement de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT).