Amb el conveni signat es dona continuïtat al “Pla + TIC Menorca” durant el 2015 i s’impulsaran noves activitats de formació en TIC entre les empreses menorquines
El conseller d’Economia i Competitivitat, Joaquín García, ha signat amb el president del Consell Insular de Menorca, Santiago Tadeo, el conveni per al programa conegut com “Pla + TIC Menorca”. Acord de col·laboració entre la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i el Consell Insular de Menorca per a l’execució del programa de formació i assessorament en l’ús de les noves tecnologies i la gestió empresarial.
“S’ha de donar l’enhorabona al president del Consell Insular de Menorca, Santiago Tadeo, per aquest tipus d’iniciatives. Tot d’ una que ens va proposar la idea, des del Govern ens vam posar a cercar recursos per a fer realitat aquest projecte, molt necessitat per les empreses. L’empresa requereix actualment de les noves tecnologies “, ha destacat el conseller d’Economia i Competitivitat, Joaquín García.
El Consell Insular de Menorca va iniciar aquest projecte el passat gener de 2014, parcialment finançat a través de l’ajuda obtinguda de la convocatòria d’ajudes de l’Associació Leader Illa de Menorca per a l’any 2012. Per a aquest any 2015, la Conselleria d’Economia i Competitivitat contribuirà amb la quantitat de 15.000 euros, a més de la col·laboració i assessorament de la Direcció General d’Innovació i Desenvolupament Tecnològic en el desenvolupament de les accions objecte de conveni.
Per la seva banda, el president del Consell Insular de Menorca, Santiago Tadeo, ha agraït al Govern que s’involucri en aquest tipus d’iniciatives per donar un impuls a la implantació de les TIC en els negocis.
Durant l’acte, al qual també han assistit el director general d’Innovació i Desenvolupament Tecnològic, Antoni Mateos, i el gerent del Parc Bit, Miquel Bernat, així com la vicepresidenta del Consell Insular de Menorca, Pilar Pons, el conseller Joaquín García ha subratllat que “Pla + TIC Menorca” és un programa de formació i assessorament en matèria de noves tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) i de gestió empresarial, dirigit prioritàriament a petites empreses, microempreses, persones autònomes i persones emprenedores, com a eina de desenvolupament i modernització del teixit empresarial de Menorca “.
L’objectiu és millorar la capacitat empresarial, es desenvolupa la gestió i l’ús de l’administració electrònica, es potencia l’accessibilitat de les petites empreses a les noves tecnologies, es fomenta la innovació en el teixit empresarial de Menorca i es modernitza la gestió, com via per millorar la seva productivitat i competitivitat, mitjançant la realització d’accions de formació, sensibilització i divulgació.
La participació ha superat les 1.000 persones i l’interès mostrat pels empresaris i emprenedors menorquins assistents a les accions formatives, juntament amb l’evident efectivitat aconseguida amb les activitats realitzades per al propòsit de fomentar la innovació i millorar la competitivitat de les empreses, fan que sigui altament recomanable continuar oferint aquest tipus de formació a Menorca.
Amb aquest acord de col·laboració, tant el Govern com el Consell Insular de Menorca mostren el seu interès en treballar conjuntament per a una millor coordinació i execució del programa de formació i assessorament en matèria de noves tecnologies de la informació i la comunicació. A més, com a organismes públics demostren el seu compromís en impulsar l’accés a les noves tecnologies, la plena integració en la societat de la informació ia la incorporació dels processos d’innovació.
A més, les principals organitzacions empresarials de l’illa de Menorca (PIME, CAEB i Joves Empresaris) es troben activament implicades en el projecte, mitjançant el suport a l’organització de les activitats, la posada a disposició d’espais i equipaments formatius i la col·laboració en la difusió de les accions.
Dins d’aquestes sessions formatives realitzades durant l’any passat, algunes d’elles van ser organitzades conjuntament amb la Fundació Bit, en el marc del projecte Dr.TIC, com la unitat d’assessorament específic per a pimes i emprenedors en termes relacionats amb la innovació i els seus processos de gestió en els usos de les TIC en els seus negocis. Així, el Dr.TIC a Menorca va realitzar, durant el 2014, 171 hores de formació beneficiant a 1.211 alumnes.