La desena edició del Seminari Internacional d’Innovació en Turisme se celebrarà en el ParcBit els propers 8 i 9 d’octubre i compta amb un panell d’experts, tant nacionals com a internacionals, de renom dins de l’àmbit del turisme i la innovació
La Direcció General d’Innovació i Recerca del Govern de les Illes Balears, amb el suport de la Fundació Bit, organitzen els propers 8 i 9 d’octubre el X Seminari Internacional d’Innovació en Turisme (INTO), “INTO 2015 Sharing economy in tourism”, on s’analitzaran les implicacions que té l’economia col·laborativa i la seva relació amb el turisme.
Durant l’esdeveniment es presentaran i debatran temes clau de l’economia col·laborativa en la indústria turística tals com el seu impacte econòmic, els aspectes socioculturals o el comportament del turista. A més, també es presentaran bones pràctiques relacionades amb diferents òptiques de regulació de destinacions turístiques, com el cas de Catalunya.
El Seminari pretén arribar a un ampli públic objectiu de l’esfera de la innovació i el turisme. Més concretament, es dirigeix a professionals del sector empresarial turístic, empreses basades en les TIC i orientades cap al turisme, consultores, proveïdors de productes i serveis complementaris, associacions empresarials, acadèmics de centres de recerca, universitats i representants de les autoritats públiques.
4 sessions, un taller i una taula rodona:
Dins del programa del dijous, destaquen ponents com Dr. Dianne Dredge, professora del departament de Cultura i Estudis Globals de la Universitat d’Aalborg (Copenhagen, Dinamarca), qui donarà una visió global sobre l’economia col·laborativa i la seva importància quant als canvis estructurals que està originant en nombrosos sectors de l’economia, i especialment en el turisme. En aquesta presentació també s’exposaran els nous desafiaments que es presenten en el futur i les diverses respostes polítiques.
Durant aquesta mateixa jornada s’oferirà una sessió sobre els factors i tendències del comportament del turista en l’economia col·laborativa des del punt de vista sociològic, que comptarà amb la intervenció de Dr. Szilvia Gyimóthy de la Universitat d’Aalborg i Dra. Mª del Pilar Lleial de The Ostelea School, qui ens explicarà el cas dels guies turístics de Barcelona.
La jornada del dia 8 es completarà, d’una banda, amb una segona sessió que aprofundirà l’evolució de l’impacte econòmic del turisme col·laboratiu amb la participació de Dra. Joanna Drake, presidenta del grup de treball sobre economia col·laborativa, nous models de negoci i pimes de la DG Mercat Interior, Indústria i Pimes de la Comissió Europea i, en segon lloc, amb el taller “Creació d’un model de negoci basat en economia col·laborativa”.
Dues sessions més s’oferiran el segon dia de l’esdeveniment, el divendres 9 d’octubre, dedicades a tractar l’adaptació i regulació del turisme col·laboratiu, i les perspectives soci-culturals per aconseguir un turisme col·laboratiu sostenible. Per acabar se celebrarà una taula rodona amb les conclusions finals i tendències futures del sector.
Amb el suport d’un comitè científic expert:
El Seminari INTO compta amb el suport d’un comitè científic compost per quatre experts en economia del turisme i innovació, els qui s’han encarregat de determinar la temàtica de l’esdeveniment, definir el seu programa, continguts i ponents. Formen part d’aquest comitè científic: Dra. Marta Jacob, professora titular de la Universitat de les Illes Balears; Dr. Juan Ignacio Polit, director del Laboratori d’Anàlisi i Innovació Turística de la Universitat de Jaén; Dr. Juan Mulet Meliá, doctor enginyer de Telecomunicació i Master en Gerència d’empreses (MBA); i, Dra. Ana Mª Munar Chacártegui, professora associada de la Copenhagen Business School, Dinamarca.
Es tracta de la desena edició del Seminari INTO que té l’objectiu de crear a les Illes Balears un fòrum de discussió amb propostes que girin al voltant de la recerca i l’anàlisi crítica de la innovació en diferents sectors de la indústria del turisme. Des del seu inici al 2004 s’han anat abordant temes d’actualitat com el turisme cultural, el turisme nàutic, el turisme de salut, el turisme i el branding, creativitat en turisme, social media i turisme, entre d’altres.
Les persones interessades en assistir hauran d’inscriure’s a la pàgina web de l’esdeveniment http://www.visitinnovation.com/2015, podent triar també una inscripció a través d’streaming, a part de la presencial.
L’esdeveniment està finançat amb fons de la Direcció General d’Innovació i Recerca i Fons FEDER de la Unió Europea. A més compta amb la col·laboració de l’empresa IB-Red.