Pere Fuster, gerent de la Fundació Bit, i Bernadí Seguí, president del SECOT (Voluntariat Sénior d’Orientació Empresarial) a les Illes Balears, han signat aquest 15 de març un conveni de col·laboració per establir les bases del programa de mentorització per a projectes d’empreses de base tecnològica de la incubadora d’empreses del ParcBit.
Gràcies a aquest conveni, els voluntaris sèniors de SECOT, orientaran de forma confidencial als emprenedors de la incubadora d’empreses del ParcBit, als quals oferiran un diagnòstic i accions per al seu propi desenvolupament empresarial.
En aquest sentit, Bernat Seguí, president del SECOT, ha posat de manifest que amb la signatura d’aquest conveni, s’ajuda a donar a conèixer la tasca dels voluntaris, ja que «hi ha molt de desconeixement respecte al tema de l’orientació»; una activitat que «permet a empresaris i emprenedors retornat a la societat els coneixements i experiència que els han fet progressar durant la seva trajectòria professional».
El programa, que es portarà a terme durant aquest 2016 comptarà amb 40 sessions presencials, individuals o en grup, en les quals es treballaran objectius específics dels projectes incubats. Així mateix, es seleccionaran un mínim de 4 projectes, que seran mentoritzats individualment i que disposaran d’una planificació estratègica i el seu seguiment.
En relació a aquests programes, el gerent de la Fundació Bit, Pere Fuster, ha volgut destacar la importància dels recursos que s’ofereixen als emprenedors allotjats a la incubadora d’empreses del ParcBit, a través dels quals «adquireixen coneixements i competències de gran utilitat a l’hora de desenvolupar els seus projectes»; no en va, gràcies també a aquests recursos, «durant el darrer any la facturació d’aquestes empreses ha assolit els 3,5 milions d’euros».
L’acompanyament dels projectes es realitzarà en paquets de treball diferenciats: «Negoci» i «Econòmic financer». En el paquet de negoci es realitzara un anàlisi i segmentació dels mercats; validació de models de negoci; planificació estratègica en el llançament de productes; estratègies de comercialització i “pricing”; i preparació de presentacions del producte i/o empresa, entre d’altres.
Per altra banda, el paquet de treball Econòmic Financer inclourà: anàlisi d’estats financers; preparació de sessions amb inversors; redacció i revisió del pacte de socis; i negociació amb socis inversors.
A la signatura del conveni hi han assistit també el vicepresident del SECOT, Guillem Morlà; i els voluntaris; Carlos Loshuertos, empresari i expert en plans de negoci; Emilio López, enginyer en telecomunicacions i professor de la UIB; i Iñigo Martínez, professor d’institut i empresari del sector TIC.
El SECOT és una entitat sense ànim de lucre, en la que els seus membres; professionals qualificats, jubilats, prejubilats o en actiu, amb esperit altruista, ofereixen la seva experiència i coneixements en gestió empresarial als que ho necessiten.
SECOT té delegacions repartides por tot l’estat; i a les Balears, des de fa dos anys, disposen d’una seu a l’edifici de la Cambra de Comerç de Mallorca, on ja compten amb una vintena de socis. A les Illes Balears ja han posat en marxa altres convenis amb entitats com; Palma Activa, Yuzz, Cambra de Comerç, Fundació Barceló, Caeb, ISBA, o l’Ajuntament d’Inca, entre d’altres.
Així mateix, el SECOT compta, a la seva seu central de Madrid, amb la seva pròpia escola d’emprenedors. Entre els socis de SECOT s’hi troben empreses com; Telefònica, Banco Santander, Iberdrola, Acciona, o Asisa, entre d’altres.