Els emprenedors del Viver d’Artà podran beneficiar-se dels mateixos serveis d’assessorament i formació que els emprenedors de la incubadora del Parcbit
Aquest dijous 5 de maig, el gerent de la Fundació Bit, Pere Fuster, i el batle de l’Ajuntament d’Artà, Bartomeu Gili, signen un conveni de col·laboració per al foment en la creació i consolidació d’empreses innovadores al municipi. Ambdues entitats col·laboraran per enfortir el teixit econòmic existent i millorar la seva competitivitat a través dels serveis de suport als emprenedors i pimes que ofereix la Fundació Bit a través del programa Emprenbit.
A través del conveni, la Fundació Bit oferirà, per una banda; assessorament al responsables del viver de l’Ajuntament d’Artà en la metodologia i model de gestió d’espais per a la incubació de projectes innovadors i de base tecnològica. I per altra banda, també oferirà, a les empreses de base tecnològica ubicades al Viver d’empreses d’Artà els mateixos serveis i infraestructures de suport que s’ofereixen a la incubadora d’empreses del ParcBit.
Tant el gerent de la Fundació Bit com el batle d’Artà han volgut expressar la seva satisfacció per la signatura d’aquest conveni. I en aquest sentit el batle de l’ajuntament d’Artà, Bartomeu Gili, ha destacat que “aquest és un projecte que pot ser molt important a l’hora de diversificar l’economia d’Artà i, per extensió, de tota la comarca”.
Així mateix, Pere Fuster ha afirmat que amb l’acord de col·laboració amb l’ajuntament d’Artà; “el Parc Bit obre les seves portes als ajuntaments”. I conseqüentment, amb l’oferta d’aquests serveis especialitzats als emprenedors tecnològics de tota l’illa, «a partir d’ara els projectes innovadors i de base tecnològica podran rebre aquest assessorament sense moure’s dels seus municipis”; ja que «fins ara només podien gaudir d’aquests recursos i rebre l’ajuda de la incubadora gestionada per la Fundació Bit, aquells projectes que tenien seva base al Parc Bit».
Els serveis del programa Emprenbit que s’oferiran al Viver de l’Ajuntament d’Artà inclouen l’assessorament en; la definició i disseny d’un model de negoci i la seva validació; i l’elaboració del pla d’empresa. Així mateix, el programa ofereix acompanyament per a la preparació de presentacions en fòrums d’inversió, o concursos. I també ofereix suport a les empreses en la captació de talent i el foment del networking a través de l’organització de jornades temàtiques i fòrums relacionats amb les temàtiques de l’emprenedoria i nous models de negoci. Aquests serveis van dirigits a emprenedors de base tecnològica, empreses de recent creació en potencial innovador; i empreses innovadores en fase de creixement o expansió.
El Viver d’Artà, ubicat a l’edifici municipal Ses Escoles està format per un conjunt de set despatxos independents i diversos espais comuns, i ofereix la possibilitat de disposar de les seves instal·lacions i serveis, a partir de 100 euros al mes. S’hi poden allotjar projectes relacionats amb; les noves tecnologies, el disseny, les industries audiovisuals, la comunicació social o altres tècniques i professionals relacionats amb els sectors creatius.
El viver, no només suposa un estalvi de cost per a les empreses i projectes que s’hi allotgen , sinó que també aporta un alt valor afegit a les activitats que s’hi desenvolupen tant per la qualitat de les seves instal·lacions i la imatge projectada; com pels serveis d’assessorament i formació que ofereix als emprenedors. No en va, Bartomeu Gili ha declarat que “és important donar suport a les noves empreses, que aporten idees innovadores i, gràcies al viver, poden crear noves i interessants sinergies i maneres de col·laborar entre elles”.