Fa uns dies vam explicar en aquesta entrada les principals raons per les quals els empresaris podeu obtenir beneficis incorporant una política de teletreball en la vostra organització. Doncs avui és el torn de parlar d’allò contrari. Precisament exposam quins són els desafiaments més rellevants que vos podeu trobar en el camí cap al teletreball.
1. D’entrada, el cost en temps i diners dedicat a la implantació del teletreball pot ser elevat. Per exemple, es necessiten polítiques de teletreball, protocols, formació, sistemes d’avaluació o possiblement nou programari, entre d’altres.
2. Escepticisme o resistència de la direcció. Si això es produeix, la implantació d’un esquema de teletreball està encaminada al fracàs.
3. Per a algunes persones pot ser difícil la coordinació i el control de l’equip. Per aquesta raó és ideal evitar el monitoratge, fer servir un sistema de resultats/objectius i formar qui tengui dificultats en l’aplicació del nou esquema.
4. Es pot posar en perill amb més facilitat la informació i els arxius utilitzats pel teletreballador. Per això és necessària una política de teletreball i una altra en matèria de protecció de dades, com també una preparació adequada dels equips que s’han de fer servir i dels empleats que han de teletreballar.
5. Problemes respecte a la seguretat dels empleats a la llar. És a dir, és necessària una política de prevenció de riscs laborals per cobrir aquest focus de problemes.
Si vols saber més sobre els desafiaments que es plantegen en la incorporació del teletreball en la teva empresa, consulta la monografia de Teletreball de l’Observatori Balear de la Societat de la Informació que té per títol “Quan el teletreball deixa de ser a un lloc”.