Durant la primera jornada de feina al MWC, la vicepresidenta ha dit que és un orgull que l’estand de les illes aculli 10 empreses tecnològiques i de base innovadora de Balears (Wireless DNA (amb expositor propi), Hotelinking, Mark Site, Omniaccess, eTravelTag, HYALOS.ES, Localicer i les tres menorquines Mybooking, Arrendart i LINK Gestió del Coneixement) així com les institucions TIC Mallorca, la UIB i GSBIT.
Busquets ha recordat que l’aposta del Govern per liderar l’assistència de les Illes Balears al MWC de Barcelona s’emmarca en les accions realitzades per la diversificació econòmica. La consellera ha explicat que l’objectiu d’aquesta acció és visibilitzar la feina en innovació i tecnologia que es fa a les illes, donar a conèixer les illes com a territori on establir negocis basats en aquestes matèries, atreure talent i facilitar el retorn de qui va haver de partir de les illes per la impossibilitat de desenvolupar la seva carrera.
Durant la seva intervenció a la inauguració de la fira, Busquets ha recordat que 8 de les 10 empreses que avui participen en el MWC tenen el seu origen a la incubadora del Parc Bit, concretament al programa EmprenBit.
A la primera jornada del MWC també han visitat l’estand de les Illes Balears el director general de Desenvolupament Tecnològic, Benjamí Villoslada, i el director gerent de la Fundació Bit, Biel Frontera.
Expositors a l’estand de les Illes Balears
L’estand de les Illes Balears, de 36 metres quadrats, està liderat per la Fundació Bit. El seu espai presenta el ParcBit i el Centre Bit de Menorca amb l’objectiu de donar a conèixer aquests dos nuclis com a espais idonis per a emprenedors i empreses del sector tecnològic.
Un altre expositor de l’estand balear és per a IBETEC, l’entitat pública empresarial de Telecomunicacions i Innovació de les Illes Balears, que presenta la xarxa IoTIB. Aquesta plataforma suposa la sensorització del territori més extens a l’Estat espanyol i a Europa. La xarxa de sensors pública que s’està desplegant a les Illes permetrà tenir un sistema amb aplicacions en temes d’emergència, tant mediambientals com de seguretat.
En el cas de Wireless DNA, el tercer expositor de l’estand de les Illes Balears, l’empresa presenta al MWC 2019 WDNA Telecom i WDNA Atmosphere com els dos casos d’èxit disruptius, a partir de l’aplicació científica amb un ús pràctic real en xarxes de telecomunicacions i meteorologia avançada. Wireless DNA està especialitzada en productes i serveis d’enginyeria avançada per monitoritzar, auditar i optimitzar xarxes, millorant l’experiència d’usuari i maximitzant el rendiment operatiu i econòmic.
A banda d’informar a l’estand dels serveis disponibles per a empreses i emprenedors a les Illes Balears, la Fundació Bit coorganitza, com a coordinadora de la Xarxa Europe Enterprise Network (EEN) a les Illes Balears, un “brokerage event” o trobada empresarial B2B, on les empreses interessades podran asseure’s durant 20 minuts amb altres empreses amb les quals comparteixen interessos i objectius per identificar possibles socis internacionals.
MWC 2019
MWC19 Barcelona reuneix les principals figures de l’ecosistema mòbil, així com de sectors adjacents, com l’automoció i l’electrònica de consum, que presenten les últimes tecnologies, productes i serveis. Més de 2.400 empreses participen en el MWC19, incloses marques importants com Accenture, Alibaba Cloud, ARM, AT&T, BMW, Cisco Systems, Deutsche Telekom, Ericsson, Facebook, Google, HTC, Huawei, Intel, Lenovo, LG, MercedesBenz, Microsoft, NTT DOCOMO, Nokia Solutions and Networks, Ooredoo, Oracle, Orange, Qualcomm Incorporated, SAP, SEAT, SK Telecom, Telefónica, Verizon, Vodafone, Xiaomi i ZTE. L’àrea d’exposició compta a més amb més de 40 pavellons estatals i regionals.