Al juny de 2009 es va començar a sentir a parlar del projecte Natal de Microsoft. Consistia en un conjunt de sensors que s’incorporaven a la XBox360 amb l’objectiu de captar el moviment de l’usuari i permetre la seva interacció amb la màquina mitjançant el moviment de parts del seu cos.
Durant aquest temps, el projecte ha evolucionat, s’han rebaixat algunes de les expectatives, ha canviat de nom (ara es diu Kinect) i finalment ha vist la llum amb la comercialització al novembre de 2010 de les càmeres Kinect. A dia d’avui, ja les podem trobar a qualsevol supermercat o tenda de videojocs on es venguin les consoles Xbox360.
Només dos mesos després de la seva comercialització ja podem trobar llibreries lliures per utilitzar la càmera en un ordinador amb Linux, Windows o OSX i que permeten capturar i interpretar les dades que ens proporciona la càmera. Això ens obre un munt de possibilitats i ens permet utilitzar la Kinect com un dispositiu més d’interacció amb l’ordinador.
Des de l’Àrea de Salut i dins el marc de Play for Health, estem explorant les possibilitats d’aquesta càmera com a mètode d’interacció en els jocs de rehabilitació. Les expectatives són molt bones i les aplicacions a la telerehabilitació moltes. Esperam durant el 2011 disposar de resultats palpables que ho demostrin.