397
El 30 de maig de 2008 l’iBit passava a ser, de manera efectiva, una fundació del sector públic balear (boib, nota de premsa). El mes següent celebrava els seus primers 10 anys d’història com a fundació. Pot ser és aquí on podem situar el punt d’inflexió de l’actual orientació de l’iBit.
L’iBit d’ara mateix és una organització totalment projectitzada (amb metodologia PMBOK) que s’estructura en sis àrees de treball:
- Gestió i Suport a l’R+D+i, que treballa, bàsicament, l’eficiència i qualitat dels processos amb la voluntat de transferir el Know-how adquirit a la societat i és també l’eina principal de suport a la DGRDi per al desenvolupament d’accions del Pla de Ciència, Tecnologia i Innovació de les Illes Balears.
- Sistemes, encarregats de la logística TIC de la fundació i del suport tecnològic específic per a garantir l’èxit dels projectes en que es treballa alhora que desenvolupa instruments com l’oficina virtual que permeten millorar els processos de l’organització en base a les noves tecnologies.
- Salut, que a partir del coneixement adquirit amb el Centre de Competències d’Integració s’ha obert cap a la telemedicina, especialment la telerehabilitació, tant física com cognitiva, alhora que ha posat en marxa un curs d’especialista universitari amb la UIB i el Servei de Salut.
- Administració Digital, que amb la seva Oficina Tècnica d’Administració Electrònica treballa en el desenvolupament del Pla Anibal impulsat per la DGTIC alhora que desenvolupa projectes en col·laboració amb altres àmbits institucionals com són per exemple els Objectes Digitals Educatius.
- Cibersocietat, centrada en la innovació social basada en les TIC amb projectes com “Associacions en Xarxa“, “Aforavila.com” o l’impuls a la “Xarxa de Telecentres“. Gestiona també l’OBSI, Observatori Balear de la Societat de la Informació i s’encarrega d’accions divulgatives com, per exemple, la participació de l’iBit a la Fira de la Ciència.
- Turisme que desprès d’èxits com Avanthotel ha centrat la seva actuació en la col·laboració amb clúster de TIC-Turisme, turisTEC, a través del laboratori d’R+D+i, turisLAB, on es desenvolupem projectes com Caval, Mashup-TV o les extensions de Facturae per al sector turístic.
Aquesta és, a grans trets, la foto de l’iBit d’ara mateix. Ara mateix el repte és imaginar l’iBit de la segona dècada del segle XXI.