A raiz de esta adhesión, los comerciantes, empresarios y emprendedores del municipio tendran asesoramiento en la implantación de las tecnologías de la información y las comunicaciones.
El vicepresident executiu de la Fundació iBit, Miquel Bernat Bosch, i el batle de l’ajuntament de Felanitx, Gabriel Tauler Riera, han signat avui un conveni de col·laboració mitjançant el qual aquest municipi s’adhereix a la iniciativa Doctor TIC de la Fundació iBit. En virtut d’aquest acord, l’Ajuntament disposarà d’un servei d’assessorament als emprenedors i empreses del municipi especialitzat en la implantació de les tecnologies de la informació i les comunicacions, i en la innovació en els processos de gestió dels seus negocis.
Cal recordar que el Dr. TIC és un servei d’assessorament de la Fundació iBit finançat per la Direcció General d’Innovació i Desenvolupament Tecnològic del Govern de les Illes Balears dirigit a empreses, amb l’objectiu d’ajudar a millorar la seva competitivitat a través de la incorporació de recursos, eines i aplicacions TIC (Tecnologies de la Informació i les Comunicacions).
Gràcies al conveni signat avui es fomentarà la competitivitat de les empreses, la qualitat en l’ocupació i en general la millora professional dels seus ciutadans i la igualtat d’oportunitats.
Fruit d’aquests acords, la Fundació iBit, mitjançant el projecte Dr.TIC, oferirà accions formatives en noves tecnologies mitjançant tallers o píndoles formatives, assessorament tecnològic a emprenedors i empreses, i accions de sensibilització sobre la importància de l’ús d’eines de software gratuïtes que poden ajudar a la gestió empresarial i assessorament tecnològic en general.
Dades del context del projecte
Des del mes de març el projecte ha assessorat 150 professionals (entre emprenedors, autònoms i empresaris) mitjançant el test d’autoavaluació del Dr.TIC i 18 altres professionals han realitzat consultes específiques sobre temes relacionats amb les noves tecnologies.
Diferents tipus de recursos d’assessorament
A la web del Dr. TIC es pot realitzar un senzill qüestionari amb el qual s’estableix en quin estat es troba l’empresa en relació amb l’ús que fa dels mitjans tecnològics que té a la seva disposició. Aquest test ha estat creat amb la intenció d’avaluar la maduresa en l’ús de les TIC per part de les pimes, micropimes, autònoms o emprenedors a partir de 14 indicadors representatius, tals com la connexió a Internet, el comerç electrònic, la banca electrònica, la signatura digital, la formació TIC, la seguretat digital, entre d’altres.
Una vegada realitzat l’autodiagnòstic inicial s’ofereixen un seguit de recomanacions i accions suggerides a portar a terme, acompanyades de recursos formatius, tutorials, tallers i informació detallada de com implantar-les. D’aquesta manera, es detecten en quines àrees es pot millorar i quines solucions existeixen per a optimitzar un negoci .
Com fer còpies de seguretat del correu electrònic? què es un gestor de continguts? com es ven per Internet? o què són els anuncis contextualitzats? són alguns dels dubtes que es responen a través d’aquest servei, que inclou un apartat de preguntes freqüents (FAQs) sobre TIC.
A part del servei en línia, les pimes i autònoms interessats en rebre assessorament personalitzat o resoldre consultes específiques poden fer-ho per telèfon (al 971 177270, de dilluns a divendres de 9 a 14 hores), via Facebook o Twitter o sol·licitant una reunió presencial amb cita prèvia.
Iniciativa sorgida des d’un diagnòstic participatiu
La idea d’aquest servei va néixer arran d’una reunió amb diferents agents empresarials celebrada a finals de 2010 per debatre els resultats de l’estudi «Les TIC a la Pime balear”, on va sorgir la necessitat de realitzar un acompanyament personalitzat en la implantació de les TIC als seus negocis. Aquesta iniciativa es va reflectir l’any 2011 en el projecte sodiLAB, el Laboratori de Projectes Sociotecnològics i Digitals de la Fundació iBit, que es materialitzà amb el servei Dr. TIC.