Imagina que puedes tener abierto tu negocio las 24 horas del día sin ningún gran coste añadido, sin tener que poner más personal y pudiendo publicitar tu empresa en todo el mundo de forma gratuita. Dirías que no?
D’altra banda, mirem-ho des del punt de vista del comprador. Imagina que pots comprar a una botiga que està sempre oberta, que pots veure els preus i les característiques dels seus productes en qualsevol moment o amb la qual pots contactar a qualsevol hora del dia.
Una vegada imaginat aquest món, encara et demanes si vendre per internet té avantatges? Òbviament no és una obligació i potser no tots els negocis poden tenir una vessant electrònica. Però que per a molts s’ha de convertir en una prioritat i que com a mínim en un valor afegit, és indubtable.
Observa el teu voltant. Tu i els teus comprau per internet? Allò que compren on-line, ho han deixat de comprar a les tendes properes? Si ja tens un comerç tradicional,els teus clients et comenten que compren per internet, ho fan de forma més informada i fins i tot et fan servir com a provador d’allò que després adquiriran en línia? I el més important, has notat una pèrdua declients? Per què podria ser?
Tu mateix tens les respostes. El teu entorn ha evolucionat en la forma de fer compres, especialment el més jove. Ara es demanda immediatesa, preus competitius sense renunciar a la qualitat, i tot accessible des d’aquests omnipresents ordinadors coneguts com telèfons intel·ligents que duim a les nostres butxaques. Està la teva empresa present en aquest nova forma de comerciar? Aleshores, a què esperes? Certament no és fàcil, però almenys s’ha d’analitzar el valor afegit que un esforç d’aquest tipus pot reportar. Que pot ser molt.
Posar en marxa una botiga virtual ja no està reservat als que tenen un gran pressupost o uns importants coneixements tècnics. Avui en dia l’accés a serveis com Magento, Shopify o Woo Commerce ha democratitzat moltíssim el fet de què qualsevol persona, amb grans coneixements tècnics o no i amb un pressupost molt ajustat, pugui posar en marxa la seva botiga digital en qüestió de dies o fins i tot hores. No tots els negocis en línia tenen les mateixes necessitats funcionals, tècniques o organitzatives. Però sí és cert que tots poden fer ús de les quasi infinites avantatges que la tecnologia i el mercat actual els hi proporciona a l’hora de posar en marxa una botiga digital mitjançant internet. Amb independència d’allò que es vulgui vendre, hi haurà eines i serveis que ho permetran. Per tant cal informar-se, assessorar-se i formar-se sobre les oportunitats i els recursos disponibles, com per exemple la Monografia «Un comerç electrònic a Balears. Com posar en marxa una botiga en línia» de l’Observatori Balear de la Societat de la Informació, i no fer-se enrere respecte a l’oportunitat de la venda en línia.
Al cicle de conferències e-Commerce: Pautes per començar a vendre en línia et donarem una introducció als aspectes d’organització, tecnològics, legals i de màrqueting que has de tenir en compte per vendre en línia.
L’equip del Dr.TIC impartirà els dies 12 i 13 de novembre les sessions formatives ‘E-commerce. Pautes per començar a vendre online ‘, corresponents al Pla +TIC del Consell Insular de Menorca, cofinançat pel Programa LEADER 2007-2013. Més informació: https://www.fundaciobit.org/consultorio/tallers-presencial/