¿Quién se imaginaba que en el 2016 íbamos a ver androides caminado por la calle y conduciendo coches al estilo de «Blade Runner»? No es así exactamente pero casi, ya que el androide que está aquí presente no tiene forma humana sino que está integrado en nuestros objetos cotidianos. Por ejemplo un coche lleva sensores, GPS, a través de Bluetooth está conectado a un smartphone, a través del cual podemos hablar con Siri o Alexa, etc…
Cada vegada són més els aparells que integren moltes funcionalitats que fins fa poc havíem de fer nosaltres. Tot aquest procés «no se pot fer d’un sol bot; ha de ser una evolució progressiva” tal com indica Jun Ho Oh, el creador de HUBO, un dels humanoides robòtics més avanzados que s’ hagin disenyat fins a la data.
El que és realment apassionant és veure com tots aquests avenços s’estan interconnectant entre ells, el que s’anomena l’Internet de les coses i ens faciliten la vida, tenen cura, protegeixen o diverteixen segons el tipus d’app i accessoris connectats. Com l’immens aeroport de Dallas (EUA) que ha llançat la primera app prr iwatch per informar els seus usuaris sobre vols, mapes, accessos, serveis, etc … com si un estàs a Matrix.
Objectes connetacts a Internet, automatització de processos, els robots no només estan limitats a les fàbriques sinó que també es posicionen com activitat d’entreteniment i ducativa entre nens i adolescents i sense anar tan lluny com Dallas.
Aquesta tendència ha estat protagonista d’aquestes vacances de Setmana Santa a Mallorca. Tenim coneixement d’aquestes 3 iniciatives però si en coneixen d’altres no dubtin a informar-nos amb un comentari.
Tecnoaprendo ofereix per als nens a partir de 5 anys, Programació (ScratchJr y Scratch), Robòtica (Dash&Dot, Lego Wedo, Lego MindStorms, mBot), Minecraft (Pocket – iniciació i C – Avançat), Electrónica (Littlebits, mBot con Arduino), Creativitat (Hamma bits).
Nexus Robotica ofereix extraescolars en Lego, idiomes, robòtica i vídeo jocs.
Learnbydoing.ibsis.es organitza tallers de programació per a nens i intergeneracionals, ells es desplacen a la part forana, Llucmajor, Inca, val la pena fer un cop d’ull al seu calendari d’activitats.
Poder apropar als nostres nens, els emprenedors de demà, aquest tipus d’activitats és un acte per mostrar-los que la seva imaginació és el seu únic límit, i que «un adult creatiu és un nen que ha sobreviscut» (Ursula K. Le Guin).