Un dels pilars que sostenen el Pla ANIBAL és la reutilització, tant del coneixement com de la tecnologia. El que es tracta és que el que s’ha fet a una administració les altres ho coneguin i se’n puguin aprofitar. D’aquesta manera no s’ha de reinventar la roda tantes vegades com administracions (Govern, Consells Insulars, ajuntaments…) tenim, si no que podem aprofitar els encerts i errors de les altres administracions per fer una implantació molt més eficaç i eficient.
Així doncs una de les eines bàsiques en les que feim feina és la web www.plaanibal.com, que empram com un repositori de coneixement on documentam els diferents aspectes de l’administració electrònica. Aquest portal està estructurat en les següents seccions:
- Bloc. Mitjançant el bloc publicam entrades, generalment amb una periodicitat setmanal, relacionades amb l’administració electrònica. Actualment estem desenvolupant el marc normatiu de la interoperabilitat, que és molt ampli. S’ha realitzat una anàlisi de les directrius europees en quant a interoperabilitat, de les implicacions de la llei 11/2007 en quant a interoperabilitat, així com de l’Esquema Nacional d’Interoperabilitat i les Normes Tècniques que s’hi deriven.
- Repositori de coneixement. Aquest bloc està soportat per una wiki i és on anam recopilant el coneixement de l’administració electrònica. El tenim estructurats en les diferents parts que composen el desenvolupament del Pla ANIBAL i l’objectiu és tenir un lloc en construcció permanent per documentar tot el relacionat amb l’administració electrònica des de la legislació, als aspectes tecnològics, sense deixar de banda la interoperabilitat, els aspectes organitzatius o la difusió.
- Documents. Repositori documental on posam tots els documents que generam o que consideram interessants. Així per exemple hi tenim el document on es descriu el funcionament de la forja i els comitès de producte, el catàleg de procediments tipus, presentacions que hem realitzat…
Des del punt vista tècnic el portal està realitzat amb Liferay, un gestor de continguts de programari lliure.