Des de la Fundació Bit ens complau anunciar els resultats de la primera edició del Concurs Tecnosolucions de Proximitat, basat en l’exposició itinerant “Dones que canviaren el món” i “Dones que canvien el món” i amb la jornada “Ciència i Tecnologia en Femení” que tingué lloc el passat 20 de novembre de 2024 simultàniament al Parc Bit i al Centre Bit Menorca.
Tant la jornada com l’exposició itinerant formen part d’una iniciativa conjunta amb APTE (Associació de Parcs Científics i Tecnològics d’Espanya) anomenada “Ciència i Tecnologia en Femení”, amb la qual la Fundació Bit va començar a col·laborar al 2021 i que enguany també s’ha ampliat amb una aliança estratègica amb la Fundació Inspiring Girls per incrementar el seu impacte. Amb aquesta mostra no només es vol retre homenatge a les científiques i tecnòlogues de prestigi que han deixat empremta al llarg de la història, sinó també donar visibilitat a les dones STEM que treballen avui dia a prop nostre, amb l’objectiu d’inspirar les noves generacions.
Aquesta exposició,adreçada principalment als estudiants de 1r a 4t d’ESO està a disposició dels centres educatius de les Illes Balears que ho sol·licitin, amb l’objectiu d’acostar aquestes figures de dones exemplars als estudiants, despertant vocacions STEM i fomentant una cultura d’igualtat i admiració per les dones que han canviat i continuen canviant el món.
A l’edició d’enguany, el concurs constava de 2 edicions:
- La primera adreçada als assistents a la jornada del passat 20 de novembre, que són els que anunciam avui.
- La segona dirigida a l’alumnat de les escoles que hagin rebut l’exposició itinerant i els que l’hagin visitat virtualment des de dia 1 d’octubre de 2024 a dia 15 de desembre de 2024, que anunciarem dia 9 de gener de 2025.
Aquesta primera edició ha comptat amb la participació de 246 alumnes de 2n d’ESO provinents de l’IES Llorenç Garcías i Font d’Artà, el Col·legi La Salle i l’IES Josep Miquel Guàrdia d’Alaior.
El concurs consistia en respondre a set preguntes tancades sobre les exposicions i tres preguntes obertes que analitzin la trajectòria i l’impacte en el camp STEM d’una dona que el/la participant consideri referent i sigui propera.
El jurat, format per l’equip de Societat Digital de la Fundació Bit, ha avaluat les respostes dels participants segons criteris d’adequació, rellevància, profunditat d’anàlisi i originalitat. Després d’un procés de selecció rigorós, entre els 25 participants totals s’han seleccionat els/les 5 guanyadors/es que han destacat per la seva excel·lència, els quals seran premiats amb uns auriculars inalàmbrics cadascun. Els detalls de lliurament del premis s’anunciarà properament.
Guanyadors/es:
- Anna Sofia Guiscafré Samusevich (IES Llorenç Garcías i Font) (8.7)
- Sergi Mas Orell (IES Llorenç Garcías i Font) (8.4)
- Mariona Clar Galmés (IES Llorenç Garcías i Font) (8.5)
- Bàrbara Llull Moyà (IES Llorenç Garcías i Font) (8.3)
- Noemí Borràs López (La Salle Alaior) (8.2)
La Fundació Bit vol expressar el seu agraïment a tots els participants, professorat i centres educatius que han fet possible aquest concurs i han contribuït a fomentar les vocacions STEM entre els i les joves de les Illes Balears.
Per a més informació sobre futures iniciatives i esdeveniments relacionats amb la ciència i la tecnologia, podeu visitar el web de la Fundació Bit o seguir les seves xarxes socials corporatives.