El proper dia 13 de març, a partir de les 10:00, a la Sala de Premsa de la Fundació Bit, tindrà lloc la jornada tecnològica “Auditories, monitoratge i clàusules per afrontar els ciberatacs. Protegeix la teva PIME dels ciberdelinqüents”, on es parlarà de les auditories, monitoratge i clàusules per afrontar els ciberatacs.
La ciberseguretat és imprescindible per defensar-se dels ciberatacs i dels cibercriminals. L’objectiu de la jornada és, a través d’una mostra d’empreses de les Illes Balears, especialitzades en ciberseguretat, conèixer com són els processos per protegir-se, prevenir i afrontar els ciberatacs amb empreses properes, ja que aquestes donen més confiança a l’hora de contractar aquests tipus de serveis.
Inscripcions aquí
Per això, comptarem amb el següent programa:
10:00 – 10:15 Benvinguda institucional
10:15 – 11:00 Xerrada “En què consisteix una auditoria de ciberseguretat per a una pime”
Dins l’àmbit de l’auditoria de ciberseguretat, és essencial conèixer temes com les pràctiques insegures, el personal de la pime implicat, el temps estipulat per a realitzar l’auditoria, el tipus d’informe a presentar o exemples d’actuacions a seguir.
Ponent: Eric Ros, cap de ciberseguretat de l’empresa ENCORA, format en Enginyeria Tècnica en Informàtica de Sistemes i Enginyeria Superior en Informàtica per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
11:00 – 11:45 Xerrada “Com funciona un sistema de monitorització de ciberseguretat per protegir una pime”
A la xerrada s’explicarà com s’implanta un sistema de monitorització a una pime, quines tecnologies s’utilitzen, què s’analitza, i com es prevenen els potencials atacs cibernètics.
Ponent: Jose Guerrero, analista de ciberseguretat de l’empresa INTEC Cybersecurity. Graduat en Enginyeria Informàtica per la Universitat de les Illes Balears (UIB). Té competències en més de quatre llenguatges de programació i disposa de varis cursos relacionats amb la ciberseguretat.
Ponent: Juan Navarro, tècnic de sistemes de l’empresa INTEC Cybersecurity. Graduat en Enginyeria Informàtica per la Universitat de les Illes Balears (UIB). Disposa de la Certificació Cisco CCT Routing and Switching i té coneixements de programació amb Java i de disseny web amb HTML i CSS.
11:45 – 12:30 Xerrada “Contracte de serveis entre una pime i una empresa de ciberseguretat”
Quan una pime no tecnològica vol contractar una empresa de ciberseguretat per protegir-se, prevenir atacs cibernètics, defensar-se d’un ciberatac i gestionar i controlar els danys posteriors a un ciberatac, ha de conèixer quines clàusules ha de tenir en compte a revisar en el contracte de serveis.
Ponent: Jorge Morell, fundador de l’empresa Términos y Condiciones. Llicenciat en Dret i especialitzats Dret d’Internet per a l’Empresa. Porta 15 anys prestant serveis legals en matèria de dret tecnològic. Guanyador del premi al millor blog jurídic d’Espanya l’any 2014 als premis ESET, entre d’altres. El seu projecte de monitorització de termes i condicions i polítiques de privacitat ha estat destacat pel Legal Design Lab de la Universitat d’Stanford. També és fundador de Legaltechies, una de les primeres consultores nacionals especialitzades en l’estudi i implementació de Legaltech. Entre d’altres mitjans i publicacions, escriu i col·labora al blog sobre innovació legal de la Advocacia Espanyola.
12:30 – 13:00 Preguntes per part del públic i clausura de la jornada
Empreses que participen:
Consultora IT especialitzada en sistemes empresarials, i disposa de diferents departaments com són la infraestructura, ciberseguretat, cloud i serveis gestionats. Orienten els serveis en base a la qualitat i l’excel·lència per garantir una solució òptima davant les necessitats del client. S’encarreguen d’assessorar, analitzar, implementar i administrar els sistemes de ciberseguretat empresarials, realitzant auditories i donant resposta a incidents. Compten amb àmplia experiència i el seu coneixement permet donar cobertura a les necessitats de qualsevol empresa, sigui petita, mitjana o gran, a tot el territori nacional.
És una de les poques empreses pure player de ciberseguretat a Espanya. Ofereixen els seus serveis des de fa més de 9 anys a través d’un equip multidisciplinari amb més de 20 anys d’experiència al sector. Es dediquen a protegir als seus clients mitjançant l’ús dels seus sistemes de monitorització i resposta davant esdeveniments que poden suposar amenaces per a la seguretat dels seus sistemes i informació. A més d’aquests, també ofereixen serveis relacionats amb l’auditoria i pentesting per assegurar que els seus clients es troben degudament protegits davant l’exponencial increment del crim.
Despatx especialitzat en el Dret de Noves Tecnologies. Ajuden a solucionar problemes en casos de suplantació d’identitat, donar resposta legal en casos de phishing, vishing, smishing, ramsonware i altres variants. També donen resposta a la recuperació de perfils socials o webs piratejades, gestió de bretxes de seguretat que afectin a dades personals, dades online en criptomonedes o semblants, contractes de pentesting o accions preventives, o condicions legals dels Bug Bounty, entre d’altres.
Dades d’interès
- Data: 13 de març de 2024
- Hora: a partir de les 10:00
- Lloc: Sala de Premsa (Parc Bit, Centre Empresarial Son Espanyol, Carrer Laura Bassi, 1, 07121 Palma)
- Organitza: Fundació Bit en el marc de l’encomana de gestió de la Direcció General de Recerca, Innovació i Transformació Digital de la Conselleria d’Economia, Hisenda i Innovació
- Per a més informació: societatdigital@fundaciobit.org