La Fundació Bit facilitarà al centre educatiu la plataforma per aprendre matemàtiques i oferirà formació per a què un grup d’alumnes puguin desenvolupar nous jocs
Aula Balear i Fundació Bit han signat avui matí un conveni de col·laboració per compartir, fer créixer i validar la plataforma “Play for Learning” basada en la utilització de videojocs per aprendre matemàtiques.
Amb aquesta signatura es pretén fer evolucionar l’eina per a què encaixi al millor possible al perfil dels alumnes a partir de les competències i habilitats requerides per a cada nivell.
Així, a partir d’ara, 100 alumnes de 3r i 4t de primària de l’escola faran ús dels continguts d’aquesta eina que actualment ja compta amb els dos videojocs “Laberint” i “Emparellat”. Ambdós jocs permeten reforçar continguts matemàtics com la geometria, el càlcul mental, la mesura i les operacions matemàtiques a partir de diferents nivells de dificultat i que es poden emprar de manera autònoma des de casa seva.
A més, en el marc d’aquesta col·laboració, un grup d’alumnes de 4t d’ESO i 1r de Batxiller d’Aula Balear amb el suport dels docents ampliaran els continguts actuals de Play for Learning amb 200 preguntes noves.
En aquest sentit, la Fundació Bit impartirà formació a l’equip docent, tant en l’ús de la plataforma com en la programació de nous videojocs, mitjançant el material necessari i cursos presencials als participants del projecte educatiu.
Aquests nous videojocs que es crearan des del centre podran ser utilitzats per altres centres educatius o institucions, fet que permet que la tecnologia creixi i s’estengui dintre del sector educatiu, sense descartar que en un futur es pugui incorporar dins tot l’àmbit educatiu públic.
Tant el director de Fundació Bit, Pere Fuster, com el President de la Cooperativa Aula Balear, Joan Ginard, han coincidit en valorar positivament el caràcter col·laboratiu de Play for Learning pel fet d’estar creada per alumnes i professors de diferents centres, consolidant així també la transferència efectiva del coneixement.
El desenvolupament tecnològic de “Play for learning” ha estat realitzat per l’àrea de Salut de la Fundació Bit, a partir d’un altre projecte anomenat “Play for Health” que aplica els videojocs i diferents mètodes d’interacció en els mètodes de rehabilitació dels centres sanitaris. El fet que aquesta tecnologia sigui escalable a altres usos i àrees, ha facilitat la seva nova adaptació en l’àmbit de l’educació.
Durant el passat curs educatiu 2015-2016 més de 140 alumnes de 4t de primària dels centres educatius de Bendinat, Establiments i Jaume I i Mestre Pere Garau de Palma van fer ús de l’eina. Es va tractar d’un projecte pilot fruit de la col·laboració de la Fundació Bit amb la Direcció General d’Innovació Educativa de la Conselleria d’Educació.