La reutilització de la tecnologia entre les administracions públiques és l’objectiu final d’aquestes sessions
El director general Antonio Mateos reitera la voluntat del Govern en augmentar el nombre de tràmits telemàtics de cara al ciutadà per estalviar temps i recursos
La Direcció General d’Innovació i Desenvolupament Tecnològic del Govern de les Illes Balears, a través de l’Oficina Tècnica d’Administració Electrònica (OTAE) de la Fundació Bit, ha organitzat avui al ParcBit una nova sessió de comitès de productes d’administració electrònica adreçat a responsables informàtics de les administracions de les Illes Balears.
Els comitès de productes són una metodologia de treball que fan possible la reutilització de tecnologia entre les administracions públiques i es convoca una vegada l’any. Aquestes sessions estan conformades pels diferents tècnics de les administracions que empren les aplicacions compartides i permeten coordinar les millores que s’hi fan. D’aquesta manera des d’OTAE, que és on es desenvolupen les diferents tecnologies, es poden construir unes aplicacions que compleixin els requisits i necessitats de totes les administracions.
La jornada ha estat inaugurada pel Director General d’Innovació i Desenvolupament Tecnològic, qui ha subratllat que “aquesta sessió va en línia amb el que impulsa l’Administració General de l’Estat que és la reutilització per dos motius, l’estalvi i la uniformitat d’aplicacions”. També ha afegit que “eliminar el paper de l’Administració és un dels punts més importants de l’Administració Electrònica”. Mateos ha acabat dient que “volem impulsar que hi hagi un major nombre de tràmits telemàtics de cara al ciutadà per l’estalvi de temps i doblers que això suposa”.
Han assistit a la sessió una quarentena de tècnics procedents de les diferents administracions locals, insulars i autonòmiques, així com el Consorci de Tecnologies de la Informació i de les Comunicacions de Mallorca, TICMallorca.
Tots ells han tractat fins a 7 productes o aplicacions d’administració electrònica, implantades al conjunt d’administracions balears. Així, s’ha parlat de PORTAFIB pel seu ús com a portafirmes, de REGWEB i DIR3 amb els quals es gestionen els registres presencials d’entrada i sortida d’un organisme amb una codificació única, de RIPEA com a gestor d’expedient orientat a documents electrònics, de ROLSAC–GUSITE que permet gestionar informació de caire administratiu i la informació que després es publica a la seu electrònica o a les webs de les diferents administracions, de SISTRA que permet fer els tràmits de manera telemàtica als ciutadans i les empreses així com les notificacions electròniques i, finalment d’HELIUM, que tramita els expedients als funcionaris.
Què és l’OTAE?
L’Oficina Tècnica d’Administració Electrònica (OTAE) és un projecte que s’executa a dins l’àrea d’administració electrònica de la Fundació Bit i que està encomanat per la Direcció General d’Innovació i Desenvolupament Tecnològic (DGIDT) del Govern de les Illes Balears.
La finalitat que té l’OTAE és implantar serveis d’administració electrònica a les administracions de les Illes Balears d’una manera eficient i coordinada, amb l’objectiu clar que l’administració electrònica ajudi a què la regió de les Illes Balears sigui més competitiva.
Per aconseguir-ho, l’OTAE treballa en tres direccions: oferir serveis d’administració electrònica als ciutadans i les empreses de les Illes Balears per tal de que la seva relació amb l’administració sigui més eficient, oferir serveis a les administracions de les Illes Balears per tal de que la gestió interna dels procediments sigui més eficaç i eficient i, fer que la pròpia implantació de l’administració electrònica es faci d’una manera eficient.