La química sostenible, la ciberseguretat i la innovació en turisme són les temàtiques escollides enguany per al clúster químic CliqIB, de tecnologies turístiques Turistec i el de turisme Balears.t
Per tercer any consecutiu la Fundació Bit, en col·laboració amb la Direcció General d’Innovació de la Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius, i els clústers de les Illes Balears, organitzen les trobades IBtalks. Es tracta d’un cicle de xerrades amb la finalitat d’acostar les empreses que constitueixen els clústers balears a la societat en general i presentar els seus darrers projectes i socis més innovadors.
Amb una temàtica renovada, enguany, els clústers han escollit unes ponències complementàries per aprofundir en àmbits com la química sostenible, la ciberseguretat i la innovació en turisme.
«Així, es pretén crear una oportunitat per veure’s en persona i generar un debat crític i constructiu», ha declarat la directora general d’Innovació, Núria Riera.
Aquest dijous 7 de novembre a les 10.00 h arrenca el cicle amb la temàtica Química Sostenible, a càrrec del Clúster Químic de les Illes Balears CliqIB. La trobada comptarà amb la participació d’Enric Salvador, gerent d’Industrias Argui; Miguel Ángel Benito, fundador d’Authex, i Lorenzo Chacón, responsable d’Innovació Oberta de SusChem-España, Plataforma Tecnològica Espanyola de Química Sostenible.
Els seguiran dia 13 de novembre a les 11.30 h el clúster Turistec, especialitzat en tecnologies turístiques, amb el tema «Ciberseguretat i els reptes de la transformació digital» en què intervindran Jesús Tamayo, responsable comercial Illes Balears a ABAST; Tomeu Enseñat, director de seguretat de la informació d’Iberostar Hotels & Resorts, i Xavier Ferratjans, especialista en noves tecnologies a Monlex Abogados i consultor a Binaura Risk intelligence.
El darrer encontre serà el dijous 20 de novembre a les 11.00 h sota el lema «Turisme, transversalitat, innovació i futur», liderat pel clúster d’innovació en turisme Balears.t. Diego Zaforteza, fundador i director d’Itinerem; Joan Mateu Horrach, enginyer industrial, i Carlos Garau, enginyer de camins, canals i ports, fundador i accionista de Garau Enginyers, seran els encarregats de liderar la trobada.
Els tres encontres se celebraran al ParcBit, al Centre Empresarial Son Espanyol, i estan oberts a qualsevol persona interessada en les temàtiques. En cas d’estar-hi interessats, cal inscriure’s prèviament aquí.
Després de les intervencions dels ponents, les trobades continuaran amb una taula rodona participativa on també s’oferirà un cafè.