Davant d’aquesta situació d’emergència hem pogut veure que els comerciants que ja s’havien marcat objectius digitals des de fa temps han estat capaços de reaccionar amb molta rapidesa. Aquí tenim un primer testimoni: l’estudi de ioga Zunray, a Palma.
En què consisteix la vostra feina?
Francesca i Roeland tenen un centre de ioga amb 40 classes de ioga setmanals, també ofereixen massatges i una petita botiga de material de ioga.
Quina experiència digital prèvia tenia abans del confinament?
Des de sempre m’ha interessat el tema de la tecnologia perquè pot millorar l’experiència del client. En el nostre cas fa dos anys que oferim una app per a què cada alumne pugui tenir un seguiment dels seus objectius de compromís amb l’activitat. Per un altre costat, es poden enviar avisos de nous cursos a través de notificacions directes al mòbil, sense obrir cap correu electrònic, o enviar missatges personalitzats per animar-los.
Quantes persones sou al vostre equip de feina?
Depèn, podem treballar fins a 10 professors de ioga.
De quina manera el confinament ha afectat el vostre negoci?
D’un dia per l’altre bàsicament havíem de tancar el negoci, però tant el professor com els alumnes volíem seguir practicant ioga. Per tant, tot d’una vàrem oferir les classes en directe des de la casa del professor.
Quines eines utilitzau per comunicar-vos amb els vostres clients? Per què heu escollit aquestes?
A través de l’app del centre, els membres que hagin fet el pagament previ de la mensualitat (el qual també es pot fer des de l’app amb tarjeta de credit 24/7), els nostres alumnes es poden apuntar a una classe online en directe amb el seu professor habitual, mitjançant l’aplicació Zoom (https://zoom.us/). Després, cada classe segueix estant disponible en línia durant 48 hores i també tot el cap de setmana per les classes de dijous i divendres a través del nostre canal privat de Youtube.
De quina manera pot ser un plus pels vostres clients?
És un plus per mantenir l’activitat física, gaudir de classes de ioga amb la mensualitat que ja tenien pagades. Amb Zoom es pot veure i escoltar els seus professors i companys de classe en directe, i 30 minuts abans de començar la classe els alumnes poden veure’s i xerrar, donar-se suport. Tots estam en aquesta situació.
Com creieu que serà la relació amb els vostres clients els propers mesos i després del confinament?
Tenim una incògnita perquè mai ens ha passat això. Volem que la nostra relació surti reforçada d’aquesta situació, volem mostrar el nostre compromís amb els nostres alumnes i professors i per això esperam que tothom mantengui la seva inscripció. Això sí, volem oferir una nova oferta online perquè ara mateix només tenim 10 classes online en lloc de 40 i el preu s’ha d’adequar a aquesta oferta.
Pel vostre tipus d’activitat hi ha alguna aplicació que feis servir que vos sigui molt útil? Quina i per què?
Per nosaltres Zoom ens va super bé! Es gratuïta, molt fàcil d’emprar.
En el nostre cas, usam el PMS Timp Pro (https://www.timp.pro/home) des de fa temps que tenen un suplement que és l’app. Per a nosaltres és ideal perquè és fàcil d’emprar, té comptabilitat, fitxes de clients, tot junt, i ells mateixos fan les actualitzacions i el manteniment.
Quins consells oferiríeu a la gent que ara comença a digitalitzar els seus serveis en aquests moments excepcionals a causa del confinament?
Recoman cercar un proveïdor fiable que pugui tenir totes les eines en un mateix lloc perquè sempre s’han de fer canvis, integracions, actualitzacions. També és interessant pensar en el servei mitjançant subscripció per fidelitzar el client. El nostre cas es podria aplicar a més tipus de negocis.