Un observatori és una eina necessària d’observació i seguiment permanent dels indicadors referents a la societat. Per això, la majoria de comunitats autònomes disposen d’un observatori de la societat de la informació que permeti guiar les polítiques públiques en matèria de tecnologies de la informació i la comunicació.
El Consell de Govern del passat 15 d’abril va aprovar l’encàrrec de gestió a la Fundació iBit que dóna continuïtat a l’OBSI, a més d’altres actuacions, com ja venia contant en Felip al post Continuïtat de l’OTAE.
L‘OBSI simbolitza un canvi en la manera de prendre decisions, ja que a partir de dades neutrals, rigoroses i científiques es dóna millor resposta a les necessitats i deficiències que presenta la societat. Per tot això i més, l’OBSI continua.
Per tal de que les actuacions emmarcades dins l’OBSI gaudeixin d’un punt de vista ampli, d’una informació neutral i de que sigui considerat punt de partida i de diàleg amb la societat, l’Observatori ha de comptar amb els actors institucionals, ha de parlar, com ja ho està fent, amb el sector de la pime, i ha d’escoltar el que li demana la societat. Per tant, el treball amb els implicats en cada una de les actuacions, ha de ser la base de tota actuació i el factor que n’assegurarà l’èxit.
Una de les prioritats de l’OBSI és i ha de ser detectar les mancances de la societat en matèria de TIC per tal de poder posar en marxa els programes més adequats per combatre les debilitats. Després, midar els èxits aconseguits i també els errors comesos. També és tasca de l’OBSI difondre els resultats dels estudis, interpretar-ne els resultats i proposar actuacions futures per tal de reduir la fractura digital de la nostra societat.
Aquest impuls ens permet seguir fent feina i seguir lluitant per reduir la fractura digital que existeix. Amb noves motivacions, amb ganes d’innovar, de descobrir, d’analitzar i de donar respostes, l’OBSI continuarà treballant per oferir-vos informació referent a les TIC a la nostra Comunitat.
De moment, a l’Observatori, estam treballant en un estudi sobre l’Administració electrònica a Balears; després d’haver analitzat l’equipament i els usos de TIC per part de les pimes i de la ciutadania, ara tocava analitzar l’Administració, completant així els 3 eixos que conformen la societat de la informació. A banda d’aquest estudi, l’OBSI continuarà difonent coneixement a través de la publicació de monografies i informes sobre temes concrets, sempre en referència a l’avanç de la societat de la informació i el coneixement a la nostra Comunitat.