658
El passat 5 de febrer a la CAEB vam assistir a la conferència de Gemma Casabó, “El poder de les paraules i com poden disparar les vendes d’una web”, on hem pogut aprendre una mica més del tema tan interessant del copywriting, a més d’una sèrie de consells útils a tenir en compte per treure el màxim partit a les webs de les empreses/entitats.
Aquí teniu un petit resum del més destacat.
- Els texts tenen el poder de trasmetre, connectar amb la teva audiència.
- El copywriting és redacció publicitària persuasiva. Si entens les seves normes, tots ho poden fer, no cal ser expert en redactar. Saber molt bé a qui escrius, definir ho abans, si escrius massa genèric no arribes a ningú.
- Beneficis potencials, punts de dolor, objeccions i perfils de buyer–persona. Temes a tenir en compte quan generem textos comercials.
- Preguntes que t’has de fer dels clients: què sent? quin problema té? per a què serveix el teu producte/servei? què el podria dur a dir que no? Pensar que molta informació seva ja la tenim per comentaris en xarxes socials… Copiar i aferrar comments dels clients i emprar les seves pròpies paraules per tractar els seus problemes, connectar amb els clients.
- Les característiques són mera descripció del producte/servei, l’important és el benefici que dóna el teu producte (com satisfa les seves necessitats), important posar ho al reclam pels clients En definitiva, el que venen són els beneficis, no les característiques d’un producte. Per exemple: el suc de taronja: característica: vitamina C; benefici: reforça el teu sistema immunitari. Les compres són emocionals, no racionals.
- No és el que vens, es allò que el client compra. Neurones de mirall: s’activen quan veus just allò que volies, funcionen per imatge o per text. Amb els texts ser capaç de transmetre la sensació del benefici al client abans de comprar.
- Definir i filtrar clients, buyers. Adreçar-se al client concret. Exemples: Estrategia Carlsen.
- Elements que generen confiança als clients al web. Garantia, testimonis, portfoli, blog, partners, faqs, info de l’empresa i contacte, xarxes socials, dades. És important el disseny i el text del web.
- El blog és molt important, és bàsic per a qualsevol web. És una magnífica plataforma per al nostre màrqueting de continguts i el posicionament, crear comunitat; si no pots/ vols escriure tu pots contractar redactors.
- També hi haurà clients que arribaran a tu a través de cercar per Facebook, per exemple. Triar les xarxes socials que més ens convenen, no estar per estar, no obrir comptes en xarxes socials si no les actualitzarem.
- Crea el teu compte de Facebook (o de la xarxa que sigui), localitza’t, deixa les teves dades de contacte, enllaços al web i a altres xarxes … I fixa una publicació en què dius a quina xarxa/ blog sí actualitzes perquè no tens temps d’estar a tot arreu…Així guanyes en presència (si et cerquen, hi ets ), evites que et prenguin el nom (la competència), transmets transparència i redirigeixes el trànsit cap allà on sí hi ets (i pot ser que aquí no et cercaran).
- La pàgina d’inici del web és important, és com un aparador, posar-hi els beneficis més potents i punts de dolor més dolorosos, fer que vulguin saber més. Però igual als clients t’arriben per “qui som?”. A la secció de contacte: repetir els elements de confiança. Però a vegades tens diferents buyer-persona, posar un benefici on tots s’hi sentin reflectits.
- Una pàgina de servei (pestanyes) per cada servei que véns perquè facilites l’experiència a l’usuari. Afegir testimonis de cada servei/producte concret.
- Enviar als clients mail amb preguntes de satisfacció per fer de testimonis, demanar-los abans i després.
- A “qui som?” no posar lo bons que som, fora ego, no és un CV, parlar 1r del client i què li pots solucionar i fer per ell. Explicar quelcom personal. Aquí pots emprar la primera persona del plural “nosaltres fem..” a la resta sempre parlar de “tu” (adreçant-se al client).
- Posar fotos de l’equip a “qui som”, els valors, i foto del director que expliqui quelcom personal, crear empatia.
- La pàgina de contacte és quelcom més que un formulari, posar-li xispa, amb una mica de gràcia. Micro copywriting.
- Una pàgina web és una eina de venda. Emprem-la per connectar amb l’altre.