Com ja us vam anunciar, enguany vam celebrar el Dia d’Internet, dia 17 de maig, amb una activitat que no havíem fet fins ara simultàniament al Parc Bit i al Centre Bit Menorca: un Speed Dating amb alumnes de 4t d’ESO i 1r de Batxillerat per a conèixer els professionals del sector TIC de Balears així com l’oferta formativa que tenen per escollir en carreres STEM. Vam comptar amb l’assistència de 360 alumnes provinents de l’ IES M. Àngels Cardona, IES Josep Maria Quadrado, IES Cap de Llevant, IES Sineu, IES Ses Estacions, Sant Josep Obrer, IES Guillem Sagrera, Col·legi Sant Pere i Palma Activa. Al ParcBit, a més d’aquestes xerrades, també vam poder conèixer l’experiència de l’equip guanyador de la First Lego League de les Illes Balears, un grup de 10 al·lotes i al·lots del col·legi Sant Pere que es va classificar per la fase nacional amb el seu robot «Escorpius», de més de 200 peces per l’eliminació de bactèries a l’espai.
Per donar a conèixer les opcions d’estudis, al CentreBit Menorca van intervenir: Miquel Roca, subdirector de l’EPS (Escola Politècnica Superior) de la UIB; David Sangil, orientador del POAP (Punt d’Orientació Acadèmica i Professional), i Pep Mayol, Cap d’estudis de l’IES Joan Ramis i Ramis.
I per altra banda, al ParcBit, vam comptar amb: Fanny Galve, delegada territorial de la UOC, gabinet de rectorat i relacions institucionals; i M. Àngels Sastre, orientadora del POAP (Punt d’Orientació Acadèmica i Professional) i Loren Carrasco, directora de l’Escola Politècnica de la UIB.
Fanny Galve (UOC) destacà com la UOC és pionera en formació en competències digitals perquè va començar fa més de 20 anys apostant per les TIC, l’educación online i el long life learning, amb un model educatiu que facilita els estudis des d’arreu del món perquè no és presencial, posant l’alumne al centre.
Maria Àngels Sastre (POAP) explicà com s’estructura la Formació Professional (bàsica, grau mitjà i grau superior), quines modalitats ofereix (presencial, dual i a distància) i quins són els requisits per accedir-hi. Amb aquests estudis es donen alguns reconeixements de crèdits i accés a determinats graus universitaris.
Loren Carrasco (EPSUIB) explicà quines titulacions s’ofereixen a l’EPS i a quines sortides professionals podran accedir els estudiants en acabar-les, totes tenen un alt grau d’inserció laboral. Així doncs, motius per engrescar a estudiar enginyeria o matemàtiques: un enginyer té capacitats de resoldre problemes actuals (medi ambientals, manca d’aigua,etc…) i té feina garantida al seu sector. En contra del pensament generalitzat, els enginyers fan molta feina en equip i equips interdisciplinars. Què fan els enginyers? tasques variades: impressió 3D, tecnologies radar aplicades a l’arqueologia, noves tècniques de producció d’aliments més sostenibles amb hidropònia…; sensors corporals per millorar la qualitat de vida;mobilitat eficient no contaminant; edificació amb no contaminants; dissenyar apps com la Vespapp en col·laboració amb Habitissimo…
Per l’speed dating volem agraïr molt sincerament a tots els professionals TIC que amb cites ràpides de 10 minuts van donar a conèixer als alumnes en què consisteix la seva feina:
A Mallorca: APSL, DAMAVIS, Hustle Got Real, Nexus Robotica, Galgar Advisory, Ladat Studios, IMEDEA, UIB, Bluekiri, MarkSite Agency, Quonext-tur, Brujula Tecnologías de la Información, DomeConsulting, SM2 Software & Services Management, GSBit, Omniaccess, Estel ingenieria, SOCIB, Fundació Bit, Amadip Esment Fundació, Intelectual Abogados.
I a Menorca: Binary Menorca, Menorca Lab, Atalis Funding, Mybooking, Menorca Zeros i Uns, Trantor System, IES Joan Ramis, Whin, Artiem Hotels, Innubetion, 2045 studio, Econoesis / Little Data Stories i Mabrian.
Trobareu més informació i fotos de la jornada en aquesta la notícia de la Fundació Bit o al Twitter de @Dr_TIC, @FundacioBit, @Parcbit i @CentreBit sota els hashtags #diadinternet #diadeinternet.