El passat 1 de juny es va celebrar, al port de Binibeca a Menorca, la inauguració de la tercera edició del Menorca Millennials, un esdeveniment que compta amb la col·laboració del CentreBit Menorca i que acollira fins al 15 de juny a una comunitat d’empreses, empresaris i inversors d’arreu del món.
L’esdeveniment, que està molt enfocat a stratups de base tecnològica, permetrà als 20 equips participants (seleccionats d’entre més de 360 projectes) formar part d’una experiència emprenedora de la mà de reconeguts líders de l’ecosistema emprenedor a nivell internacional. Entre els seus participants hi ha Martin Varsavsky, fundador de Jazztel i soci fundador de Menorca Millennials; Len Shneyder, vicepresident de Relacions Institucionals en SendGrid; Alden Mills, ex Navy Seal de la Marina dels Estats Units; John Keagy, fundador de GoGrid; Verne Harnish, fundador de Entrepreneur ‘s Organization; o Tim Varner, cofundador de Roost, entre d’altres.
La metodologia de Menorca Millennials, basada en la “desacceleració” està pensada per ajudar a fundadors de noves empreses de ràpid creixement a donar un pas enrere i planificar les següents fases del projecte, gracies la seva integració en la comunitat, que els dóna suport en la recaptació de fons, la difusió de notícies, o l’assessorament.
Així, el programa de Mallorca Millennials inclou “workshops”, xerrades informals, i activitats que reforcen la creació de relacions personals entre companyies i inversors, els quals podrien donar suport a les iniciatives.
Els darrers dies se centraran en activitats en les que hi participaran aquests inversors, sobretot europeus, que viatjaran a la illa per conèixer personalment a aquestes ‘startups’ i que provenen set d’elles d’Espanya i les altres, de països com Estats Units, Regne Unit, França, Israel, Rússia, Índia, Sri Lanka, Irlanda, Països Baixos, Finlàndia i Alemanya.
Les 20 startups seleccionades són:
1.- AHeat (Estats Units): Startup de creació tecnològica que dissenya i desenvolupa plataformes de tecnologia visionària per a diverses indústries. El seu primer producte és una plataforma d’intel·ligència creativa i una comunitat que aglutina el millor talent creatiu utilitzant intel·ligència artificial.
2.- Docuvo (Regne Unit): Navegador ràpid en el núvol per tots els arxius de l’usuari, retornant-li el control.
3.- Eccocar (Espanya): Plataforma de lloguer de cotxes entre particulars. Els usuaris disposen d’una àmplia varietat de cotxes i furgonetes sota demanda, prop d’on estiguin i pel temps que necessitin.
4.- ElectronicID (Espanya): La companyia ha creat VideoID, la primera solució que identifica a les persones per vídeo en temps real amb el mateix nivell de seguretat tècnica i compliment legal que la identificació cara a cara.
5.- Eximap (Finlàndia): Transforma l’ús de cotxes i serveis d’automoció a través d’experiències digitals que es basen en serveis en el núvol i en una plataforma per smartphones.
6.- Hubrix (França): Produeix components de programari basats en API. El seu primer producte, actualment en desenvolupament, és Hurima, que ofereix control d’accés centrat en l’activitat per a una varietat d’aplicacions, marcs i plataformes.
7.- HypeHash (Sri Lanka): Plataforma disruptiva que monetiza hashtags i els hype que envolten els temes de tendència a tot el món.
8.- Ictiva (Espanya): Plataforma esportiva online que ofereix propostes d’activitat física per a tots els membres de la família dirigides per monitors professionals i qualificats.
9.- InsideDNA (Països Baixos): Plataforma en el núvol que ajuda a les empreses biofarmacèutiques a escurçar les etapes de descobriment i validació d’objectius i reduir els riscos de desgast dels components en les fases dels assajos clínics, aplicant intel·ligència artificial i bioinformática.
10.- JNB Music (Irlanda): Companyia de tecnologia musical; plataforma en el núvol que permet a l’usuari accedir a la llista de reproducció de qualsevol espai en el qual es reprodueixi música, via app.
11.- MeetYourTalent (Espanya): Ajuda a candidats junior i empreses a conèixer-se millor i més ràpid amb jocs i casos pràctics, automatitzant els processos d’avaluació i preselecció de candidats.
12.- Mercaux (Regne Unit): Plataforma que ajuda a tendes minoristes tradicionals en la seva transició cap a l’era digital. Treballa actualment amb clients com Benetton, LKBennett i KIKO Milano, entre uns altres.
13.- MUrgency (Índia): Desenvolupa MUrgency Airport Assistance, que ofereix serveis d’assistència a 626 aeroports de 136 països, personalitzant els seus serveis al perfil del client.
14.- PiligrimXXI (Rússia): Desenvolupa una xarxa global de parcs de realitat augmentada a l’aire lliure que ofereix als turistes l’experiència única de, només amb un smartphone de gamma mitjana, viatjar al passat i veure en temps real i amb els seus propis ulls obres arquitectòniques que ja no existeixen i les fites històriques més emblemàtics.
15.- Social Internet (Israel): Proporciona serveis tecnològics que ajuden a les companyies a manejar la seva gestió de relacions amb influencers.
16.- -Swapp (Espanya): Primera xarxa social per comprar i vendre amb transparència, seguretat i rapidesa, facilitant al màxim el procés de compravenda.
17.- Swarms Technologies (Alemanya): Plataforma que les companyies poden usar per oferir micro-ocupacions a milers de persones que capturen i etiqueten les dades directament als seus smartphones.
18.- TeamEQ (Espanya): Solució online per analitzar i millorar el rendiment d’equips d’alt nivell que mesura l’intangible i proporciona dades que les empreses necessiten per prendre decisions estratègiques per potenciar el lideratge.
19.- Vudoir Hub (Espanya): Empresa fashion-tech el cor de la qual és Vudoir App, una aplicació de moda que t’ajuda a decidir què comprar o quina roba posar-te quan tens dubtes, gràcies al feedback positiu i immediat de la comunitat de moda.
20.- Weplan (Espanya): Companyia internacional que a través de la seva app gratuïta recull informació rellevant sobre el comportament i consum dels dispositius smartphones i genera anàlisi i informes de business and competitive intelligence.