Aquesta eina es va posar en marxa fa tres setmanes amb l’objectiu de facilitar la interacció entre les empreses i la ciutadania
En només tres setmanes des de la seva creació, el mapa de comerç electrònic de les Illes Balears ja ha arribat a gairebé 350 negocis, que han fet servir aquesta eina per vendre els seus productes i serveis a través d’Internet i entregar-los després a domicili. El mapa compta ja amb més de 57 mil visualitzacions. Dels 350 negocis, 204 estan ubicats a Mallorca, 91 a Menorca, i 52 a les Pitiüses. Tots aquests negocis tenen en comú el correu electrònic, l’aplicació Whastapp, les xarxes socials Facebook i Instragram, o poder realitzar el procés de compra completament en línia.
En referència al total de les Illes Balears, 4 de cada 10 negocis disposen d’una web que permet fer-hi compres en línia; 3 de cada 4 tenen pàgina web amb informació de l’empresa; el 76.4% tenen perfil a Facebook; el 52%, a Instagram; i el 43.8% disposen de servei de WhatsApp.
De les 52 empreses pitiüses que apareixen al mapa, un 90% disposen de pàgina web, front de la mitjana del 75% en l’àmbit de les Illes Balears. Tot i així, només 18 de les 52 permet fer-hi la compra en línia. Així mateix, els negocis pitiüsos són els que més empren la plataforma WhatsApp d’entre tota la resta de venedors balears.
L’Instagram, en primer lloc, i Facebook, en segon lloc, són dues xarxes molt utilitzades tant a Menorca com a les Pitiüses a l’hora de fer les vendes per Internet, per sobre de Mallorca que és on hi ha el major nombre de negocis que disposen de pàgina web habilitada per fer-hi les compres.
“Precisament, estam observant que els comerços que presenten millor nivell de digitalització han pogut reaccionar millor durant aquestes setmanes i estan més ben preparats per fer front a la crisi COVID-19”, ha explicat la directora general d’Innovació, Núria Riera.
És el cas de la Cooperativa San Crispin d’Alaior, Menorca, que, “gràcies a la seva aposta dels darrers anys pel comerç electrònic i la seva pàgina web, ara els resulta molt útil poder donar un servei àgil i professional als seus clients”, declara el seu gerent en funcions Joan Sánchez. La cooperativa vol basar el seu model de creixement en altres formes de venda menys presencialistes, com la venda per catàleg o el desenvolupament de canals com l’app mòbil que els permetria interactuar i segmentar millor el seu servei, afegeix Sánchez.
El mapa del comerç electrònic és una iniciativa de la Fundació Bit, sota encomana de la Direcció General d’Innovació, per aportar una solució d’innovació tecnològica i fer front a l’emergència COVID-19.
El mapa de comerç electrònic de les Illes Balears creix dia a dia. En cas d’estar interessats a donar-vos d’alta al mapa o es vol recomanar algun comerç local, accediu al següent formulari: http://tinyurl.com/VendreIB