El director general d’Innovació i Recerca, Pep Lluís Pons, assisteix a l’obertura de les activitats en motiu de la Setmana de la Ciència, que comptarà amb dues conferències especials relacionades amb Eivissa: «El mar balear i el Canal d’Eivissa» i «Els líquens d’Eivissa i el seu ús com a bioindicadors de la qualitat ambiental»
La Setmana de la Ciència i la Tecnologia que se celebra a Eivissa aquests dies 20 i 22 de novembre acull dues conferències sobre temes relacionats amb la naturalesa i el medi ambient. La primera xerrada celebrada el dimarts 20 de novembre al Club Diari d’Eivissa, i sota el títol ‘El mar balear i el Canal d’Eivissa: un laboratori per comprèn i predir el clima del planeta’ ha estat a càrrec del professor Joaquim Tintoré, director del SOCIB (Sistema d’Observació i Predicció Costaner dels Illes Balears) i investigador del Centre Superior d’Investigacions Científiques (CSIC).
Nombroses persones interessades en les investigacions dirigides per Joaquim Tintoré al SOCIB han assistit a aquesta conferència on s’han desvetllat les claus de les diferents investigacions que s’estan portant a terme des del SOCIB a través de l’estudi del mar balear i, dins d’ell, el canal d’Eivissa.
Així, durant la conferència s’han conegut també els elements a través dels quals es realitzen les tasques d’observació del SOCIB: boies, estacions costaneres, satèl·lits, el vaixell d’investigació, radars d’alta freqüència, planadors submarins autònoms i, fins i tot, tortugues marines equipades amb sensors que s’estan alliberant en el marc del projecte Tortugues Oceanògrafes. Aquest projecte en concret, que té com a objectiu la conservació de tortugues marines també té un important element de divulgació, ja que permet seguir la seva activitat a través dels comptes de Twitter de les tortugues.
Aquest dijous 22 de novembre, a les 20 hores a Can Jeroni, Teresa Marí, doctora en Gestió Forestal i del Mitjà Natural i investigadora de la Universitat de Lleida, serà l’encarregada d’impartir la segona conferència programada: ‘Els líquens d’Eivissa i el seu ús com a bioindicadors de la qualitat ambiental’. El gerent de la Fundació Bit, Biel Frontera, serà l’encarregat de donar la benvinguda als assistents i presentar la xerrada, que és gratuïta i no requereix inscripció prèvia.
Aquest cicle de conferències està organitzat per la Direcció general d’Innovació i Recerca del Govern de les Illes Balears en col·laboració amb Eiviciència, el SOCIB, el CSIC, l’Ajuntament de Sant Josep i el Club Diari d’Eivissa amb l’objectiu d’acostar la ciència al públic de totes les edats, estimular l’interès pel saber científic i incentivar la participació dels ciutadans en qüestions científiques mitjançant la realització d’activitats divulgatives.