Yoomedoo és una xarxa social per a futbolistes federats, ideada i creada a Mallorca que permet als jugadors consultar els resultats dels seus partits i comparar quina posició ocupen en el rànquing respecte a la resta de jugadors.
Gràcies a la sincronització amb les federacions territorials, els jugadors poden consultar totes les jornades de lliga, resultats de cada partit i data. Els usuaris van obtenint punts, no només dels seus propis resultats en el camp, sinó també per les seves interaccions amb l’app.
Familiars i amics també poden registrar-se, així com entrenadors, caçatalents o qualsevol usuari en general, que pot donar-se d’alta com a “espectador”, creant així una veritable comunitat del futbol base.
Des Dr. TIC ens ha semblat un exemple molt interessant de com les tecnologies poden obrir un vessant encara més social a l’esport. Agraïm a Marcos Gomez, el seu creador i fundador haver-nos contestar les nostres preguntes.
1 Què t’ha motivat a crear Yoomedoo? ¿Duies molt de temps amb la idea de creació d’una xarxa social al cap?
Yoomedoo és el projecte personal que va néixer fa set anys i que he hagut de lluitar per convertir en realitat. Després de dos intents fallits, vaig conèixer en Javier Pérez de Customia, que va creure en la idea i em va donar les eines i suports necessaris. En aquest projecte, s’ajunten dues de les meves passions que volia unir: esport i ajudar a aquells que més ho necessiten, que no són altres que l’esport base i minoritari.
2 Com és el teu dia a dia a Yoomedoo ara que està operatiu amb més de 1000 usuaris?
Porta molta feina, sobretot perquè mai no tenim la visió completa d’allò que volem obtenir. Seguim treballant per millorar el que hi ha i sobretot, perquè els més de 3000 usuaris d’ara trobin a la nostra xarxa allò que necessiten i volen.
3 Què aporta aquesta plataforma al futbol amateur?
Yoomedoo posa en únic lloc una classificació nacional, regional, local i individual de cada jugador federat de Tercera divisió fins a prebenjamins. A més, permet un seguiment d’estadístiques, jugadors, equips i clubs a nivell nacional, i esperem que amb el temps també donem el salt fora del nostre país. Volem ser la plataforma de referència per captar talent, però també per formar i inculcar valors.
4 Quin ha estat el procés de validació d’aquest projecte? Com us va ajudar Customia?
La validació ha estat aconseguir 1.000 usuaris de forma gairebé 100% viral. Això ens ha demostrat que el nostre concepte és el correcte i que hi ha un mercat ansiós que li donem un servei. Customia ha aportat un gran coneixement de com funcionen les coses, experiència en què fer i quan fer-ho i un gran equip de professionals.
5 Quines dificultats t’has trobat per crear la plataforma? Com els has donat solució?
M’he trobat moltes dificultats, si no fos per elles, Yoomedoo hauria vist la llum fa set anys. Però sincerament, crec que fa set anys no hagués estat el que és ara. Penso que les coses arriben quan han de fer-ho i els dos llançaments fallits anteriors van ser una gran experiència per evitar errors que en aquest moment no s’han produït. La part econòmica, la dificultat tecnològica, crear un producte mínim viable que tingués suficient presència com per què la gent vegi alguna cosa interessant, són els majors reptes als quals m’he enfrontat i de nou, Customia m’ha ajudat a fer-ho.
6 Com es crea vostra plataforma, hi ha una base, extensions, plug-ins de codi obert? Quins llenguatges de programació heu utilitzat i per quines raons?
No ho sé. M’encantaria saber més i poder implicar-me en el desenvolupament, però per això hi ha els professionals de Customia.
7 Quins són els vostres punts de referència per estar al dia de les darreres tendències i avenços tecnològics?
Solc llegir articles que em van arribant de companys, amics i contactes. Evidentment, en estar immersos en aquest sector, aprens constantment i alhora tractes d’aportar el teu granet de sorra.
8 Per quins perfils està format el vostre equip? Hi ha dones?
L’equip el formen persones joves d’una banda: Community, Backend, Front, Disseny, Màrqueting … i gent amb experiència en Desenvolupament, Màrqueting i Xarxes. Sí, hi ha dones en el grup.
9 Quins són els resultats més significatius obtinguts des del vostre llançament?
Crec que la viralitat que ofereix a dia d’avui Yoomedoo és força significativa. Tenim una mitjana de 4 usuaris nous registrats, portats per un membre de la xarxa.
10 Quins són els vostres propers objectius / reptes?
Seguir obrint mercat. Ja estem a les Balears, Madrid i Andalusia i pròximament sortirem a La Rioja, Castella la Manxa, Galícia, Extremadura, Múrcia i Aragó. El gran repte és seguir mantenint les taxes de creixement i viralització de la xarxa.
11 Què recomanaries a un jove que es vulgui dedicar a estudiar dins l’àmbit de les noves tecnologies?
Jo crec que l’important per a qualsevol jove que es plantegi el seu futur laboral, sense importar el sector, és que faci allò que li apassioni. La passió ve acompanyada per les ganes, l’interès i la voluntat de créixer.
12 I a un que es vulgui reciclar per dedicar-se a aquest nou camp que ara sembla estar tan de moda?
Per a mi, segueix sent el mateix que he dit anteriorment. Si és la teva passió, endavant. Esforç i ganes per aconseguir els objectius. Personalment, estic en contra de reciclar-se simplement pel fet que alguna cosa estigui de moda i per tant, llançar-nos a una aventura.
13 Ens pots recomanar una pel·lícula i un llibre que t’hagin inspirat en el que estàs treballant?
Sincerament, no hi ha cap pel·lícula que m’hagi influït en llançar Yoomedoo. Sí que és cert que La Xarxa Social i El fundador, m’han agradat molt en la part relativa a fer alguna cosa gran i a lluitar pels somnis. Certament els valors en ambdós casos no són els que segueixo, però el fet de lluitar pels seus somnis sí ho comparteixo. Pel que fa a llibres, sempre llegeixo llibres d’autoajuda i motivació … gràcies a ells he lluitat per convertir Yoomedoo en una realitat.