La Guia de comerç electrònic pretén ser una ajuda, tant per aquelles persones que estan pensant en obrir un comerç electrònic com per a les que necessiten digitalitzar els seus negocis tradicionals
Aquest dijous 10 de desembre, el vicepresident i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes, i la directora general d’Innovació, Núria Riera, han presentat una nova edició de la “Guia balear de comerç electrònic”, una publicació que es porta a terme des de l’Observatori Balear de la Societat de la Informació (OBSI) de la Fundació Bit.
La publicació, disponible a través de la web de la Fundació Bit, és ja la tercera edició d’aquesta guia en la que es van incorporant les darreres novetats i tendències quan a e-comerç i venda on line. En aquesta nova edició s’han incorporat per exemple, les principals xarxes socials utilitzades per a la comercialització, i nous marketplaces i plataformes per a la venda online que també poden ser una alternativa a la botiga virtual pròpia.
La importància d’aquesta guia és especialment rellevant per aquelles empreses més petites, on la incorporació de les TIC està encara en desenvolupament, segons l’informe sobre ús de les TIC a les pimes de les Illes Balears elaborat per l’OBSI i fet públic el passat mes de novembre, i on s’observa que només el 20% de les empreses de menys de 10 treballadors disposa de pàgina web. Així mateix, amb la nova situació derivada de COVID-19 s’ha fet urgent ajudar, amb eines com aquesta guia, a aquestes empreses per tal de que puguin incorporar el comerç electrònic, que els ajudarà, no només a guanyar competitivitat, sinó també a afrontar les dificultats derivades de les restriccions d’aforament i mobilitat, així com la distància social.
A través d’aquesta guia, qualsevol persona interessada podrà saber on començar a vendre de forma fàcil i ràpida, que són les botigues virtuals i quines són les seves característiques i costos, així com també els aspectes legals que s’han de tenir en compte abans d’obrir un negoci online, o quines eines tenim pel màrqueting digital, entre d’altres qüestions.
A més a més, la guia de la Fundació Bit, també inclou un apartat en el que es poden consultar els professionals que ens poden ajudar a muntar el nostre e-comerç, i les entitats que ens poden donar un assessorament més personalitzat per a portar a terme aquesta tasca.
Cal destacar també com aquesta guia, que vol ser també un document de referència a disposició de les AODLs dels Ajuntaments i els serveis de promoció econòmica, ha despertat l’interès dels tècnics de les diferents entitats públiques de desenvolupament, els quals han pogut conèixer l’eina amb més profunditat a través d’una presentació que s’ha realitzat per a aquest col·lectiu també avui 10 de desembre a través d’streaming.
Aquesta publicació és una més de les actuacions que es porten a terme des de la Fundació Bit dins dels serveis de digitalització, i segueixen la línia de feina impulsada des de la Direcció General d’Innovació en els darrers anys quant a anàlisi d’indicadors TIC a les nostres illes, divulgació d’eines tecnològiques, i assessorament a empreses.