Aquest 17 de maig, Dia Mundial d’Internet, la Fundació Bit ha organitzat una jornada, celebrada simultàniament al CentreBit Menorca i al ParcBit de Palma, i dirigida a alumnat d’educació secundària amb l’objectiu de despertar el seu interès en carreres tecnològiques.
La jornada s’ha dividit en dues parts, per una banda els assistents han pogut escoltar una serie de xerrades de representants de centres formatius i universitats on s’ofereixen aquest tipus d’estudis, i en una segona part han participat d’una dinàmica en format de «cites ràpides» en la qual, a través de grups reduïts, es coneix en pocs minuts l’activitat d’una serie de professionals.
Per a les xerrades s’ha comptat amb la participació de representants de diversos centres formatius. Per una banda al CentreBit Menorca hi han intervingut; Miquel Roca, subdirector de l’EPS (Escola Politècnica Superior) de la UIB; David Sangil, orientador del POAP (Punt d’Orientació Acadèmica i Professional), i Pep Mayol, Cap d’estudis de l’IES Joan Ramis i Ramis. I per altra banda, al ParcBit, hi han intervingut; Loren Carrasco, directora de l’Escola Politècnica de la UIB; Fanny Galvez, delegada territorial de la UOC, gabinet de rectorat i relacions institucionals; i M. Àngels Sastre, orientadora del POAP (Punt d’Orientació Acadèmica i Professional). Entre d’altres qüestions, durant aquestes xerrades s’han donat a conèixer, per exemple, com s’estructura la Formació Professional, quines modalitats ofereix i quins són els requisits per accedir-hi; quins estudis es poden estudiar a la UOC a través d’internet, o quines titulacions s’ofereixen a l’EPS i a quines sortides professionals podran accedir els estudiants en acabar-les.
Al ParcBit, a més d’aquestes xerrades, també s’ha pogut conèixer l’experiència de l’equip guanyador de la First Lego League de les Illes Balears, un grup de 10 al·lotes i al·lots del col·legi Sant Pere que es va classificar per la fase nacional amb el seu robot «Escorpius».
Per altre costat, i durant l’altra part de la jornada, l’alumnat ha participat en una activitat a través de la qual han conversat i conegut de manera directa a un bon grapat de professionals que treballen en aquests àmbits i que els han explicat en que consisteix la seva feina. Aquesta activitat, en format «cites ràpides» o «Speed Dating», permet que en torns de 10 minuts tots els alumnes coneguin a més de 20 persones. A través d’aquestes «cites», els joves han pogut escoltar, per exemple, casos com el de Michell Vlad, una al·lota de només 22 anys, que compagina el seu treball a Bluekiri amb els estudis d’enginyeria informàtica a l’EPS; o el cas també de l’enginyera en telecomunicacions, Joana Llull, emprenedora i directora d’operacions a Hustle Got Real.
Més de 50 professionals han participat en aquesta activitat de les «Cites ràpides». Tots ells treballen en les següents empreses del sector tecnològic i entitats del sector STEM (ciència, tecnologia, enginyeria i informàtica): Advanced Programming Solutions, Amadip Esment Fundació, Atalis Funding, Binari Menorca, Bluekiri, Brújula Tecnologías de la Información, Conselleria d’Educació, Damavis, DOME Consulting, Fundació Bit, Galgar Advisory, Getwhin, GSBIT, Hustle got Real, IMEDEA, LADAT STUDIOS, Mark Site Agency, Menorcalab, NEXUS ROBOTICA, OmniAccess, Quonext Turismo, SM2 Software & Services Management, UIB, i Yurak Sisa.
El Dia d’Internet, que se celebra cada any el 17 de maig, és una celebració a la qual s’hi afegeix la Fundació Bit, des de la seva creació l’any 2005, organitzant activitats tan diverses com: conferències, concursos, cursos, i exposicions al voltant de temes relacionats amb la tecnologia i internet, i amb l’objectiu d’apropar Internet i la cultura de la innovació tecnològica a la ciutadania balear.