El pasado 5 de mayo el CaféTIC de GsBIT tuvo como protagonista a Xavier Gil, responsable de Txerpa.com, gestoría online que ha conseguido la friolera de más de 127.000 páginas vistas mensuales de media en 2016 en más de 87.000 sesiones en su blog. Esta es su historia y aquí van algunos de sus consejos.
Si bé al principi Txerpa neix amb vocació de dedicar-se a l’outsourcing comptable, es van reorientar cap a l’assessoria fiscal d’autònoms online, que era el que més demanda tenia. Per créixer, en ser la publicitat online de pagament (Google AdWords….) molt poc rendible en aquest moment per a ells, van dirigir els seus esforços a les xarxes socials: Facebook i Twitter. Però a més de tenir pocs seguidors, es van adonar que la gent no sol compartir qui és el seu assessor fiscal, és un tema privat.
D’aquí passaren a l’Inbound Marketing (o de continguts): aconseguir cridar l’atenció de les persones que podien ser potencials clients, si bé amb un tema inicialment «avorrit» (fiscalitat). Per a això, els posts han d’estar molt centrats en el que la gent cerca. És a dir, no es tracta d’escriure un article i esperar que la gent ho llegeixi, sinó d’aconseguir que els teus articles siguin precisament el que la gent cerca (amb ajuda del SEO i del SEM també) amb l’objectiu de guanyar-se la confiança en el servei que ofereixes. Que el teu client estigui convençut que tu saps molt d’això i així es creï un vincle personal i siguis el seu «assessor fiscal de confiança».
- Per això, és fonamental contractar a professionals de continguts para comunicar millor en el blog, aquest seria el primer consell. En el cas de Txerpa es va contractar a una periodista, que, si bé no és experta en fiscalitat, sí sap redactar i comunicar de manera més professional per connectar millor amb els lectors del blog. Això sí, estant ben comunicada en tot moment amb la resta de l’equip de l’empresa.
- Però publicar molts posts no genera més visites, cal fer un treball previ per aconseguir tenir personalitat pròpia al blog, que els teus lectors vulguin tornar, tenir una lògica, un contingut a llarg termini. Per exemple, fent una sèrie de posts per a la campanya de la renda, o creant una línia editorial de temes interessants per als clients. O la darrera novetat, una secció setmanal per startups (encara que alguns no siguin clients seus directament).
- Un cop aconseguides les visites al blog, per convertir-les en clients cal fer que coneguin els teus productes (posar bànners propis) etc…Si no, no compraran els teus serveis.
- Finalment, tenir en compte que el blog no serveix només perquè ens coneguin els clients, també per conèixer-los (veus allò que els interessa, les seves interaccions, les seves consultes …) Després cal fer un pas més enllà i «enlluernar-los» amb els teus continguts, i així ho comparteixen més en xarxes socials.