¡Hola pacientes! Tras un breve paréntesis, continuamos con nuestra sección #enlaconsultadelDrTIC, resolviendo vuestra dudas tecnológicas. Hoy hablaremos de aplicaciones para organizar concursos en Facebook con el fin de obtener la máxima repercusión siempre respetando los aspectos legales pertinentes.Per a organitzar-lo, vos suggerim 4 opcions interessants:
– Agora Pulse
– Social Tools
– Cool-Tabs
– Easy Promos
Com triar-ne una o altra? Cal tenir en consideració els següents aspectes:
-Totes les opcions tenen característiques de pagament, per això, s’ha de valorar el preu de la llicència i la seva modalitat temporal
-Comprovar si l’app permet exportar les dades recopilades, com per ex. l’email
-Veure si es poden personalitzar els formularis per ajustar-los a la pàgina
-Les opcions de disseny han de ser suficients per adaptar-les a la marca
-Assegurar-se que es visualitza correctament en dispositius mòbils
-Disposar d’una opció per poder gestionar els comentaris que es realitzin
Què tenir en compte a l’hora d’organizar un concurs?
* A qui s’adreça; ¿Públic nou o comunitat ja feta? Públic nou implicarà fer més prova / error per esbrinar què funciona o no; comunitat ja creada pot permetre major segmentació i resposta més entusiasta dels usuaris interessats.
* Què es vol aconseguir; ¿Més seguidors, majors vendes o un augment del trànsit al nostre web? Segons l’objectiu, caldrà prestar atenció a unes mètriques o altres (igual que fixar unes xifres a obtenir).
* Realitzar una gestió del concurs de forma lògica, sense fer spam del mateix, emprant els mitjans que el mateix Facebook proporciona per difondre el seu contingut (o fins i tot fent publicitat a la plataforma).
* Realitzat el concurs, analitzar i comparar amb les expectatives establertes: el nombre de nous «M’agrada», comentaris, accions publicitàries, compartir, clics o interaccions obtingudes des del seu llançament.
Respecte els aspectes legals:
Complir amb allò que estableixen les Condicions de las pàgines de Facebook, especialment l’apartat E) «Promocions». També amb allò indicat a la seva secció de preguntes freqüents.
D’altra banda, l’ideal és que el concurs sigui d’accés gratuït i es decideixi el premi per jurat (no via sistema aleatori). En cas contrari podria requerir autorització per a això (per la tarificació addicional als participants) o tributar pel premi si es lliurés per solució aleatòria i amb finalitats publicitàries.
Finalment, s’hauran de crear unes bases legals del concurs que hauran d’explicar: qui l’organitza, quin és el premi, la mecànica per aconseguir-ho, les condicions per a participar (per ex. L’edat o si és gratis o no), en quin període de temps es pot participar, com serà elegit el guanyador, aspectes relacionats amb protecció de dades (emails que puguin recopilar o cessió de drets sobre la pròpia imatge que pugui aparèixer en la fotografia, per ex.), què passarà amb usuaris que facin trampes, la possibilitat de suspendre o cancel·lar el premi i qüestions relatives a la propietat intel·lectual del contingut compartit per l’usuari per participar i en quines condicions cedeix aquest contingut a l’organitzador (per exemple les fotos, especialment si inclouen a persones que podrien ser identificades, més si són menors d’edat).
Les bases legals han d’estar sempre presents a la pàgina de Facebook en què es celebri el concurs.