L’esdeveniment, que es va portar a terme els dies 6, 7 i 8 de maig a Barcelona, va comptar amb diverses accions formatives sobre inversió, emprenedoria i gestió de la innovació; reunions bilaterals per a recerca de socis i oportunitats d’inversió; així com també un fòrum d’inversió per a projectes empresarials en fase de desenvolupament.
Durant els dies 6 i 7 de maig es portà a terme una sessió formativa específica per a 18 Bussines Angels i professionals de grups d’inversió, al voltant d’un programa dedicat a la professionalització de les inversions, i que tenia com a objectius principals reflexionar sobre els conceptes bàsics del procés d’inversió dels Bussines Angels, compartir experiències amb inversors potencials i actius i comprendre el paper d’altres actors en l’ecosistema emprenedor. El contingut va incloure els següents aspectes: autoavaluació del propi perfil d’inversor i definició d’una estratègia d’inversió, identificació i avaluació de les oportunitats d’inversió, seguiment de les empreses participades, aportació de valor a la seva junta directiva i negociació amb emprenedors. A aquest curs hi assistiren tres professionals de la inversió de les Illes Balears: Celia Megias, de Connector Travel Tech; Joaquin Francisco Cotoner Fuster, de Veri Seed Capital; i Carolina Galán Lozada, de Galgar Advisory SL.
En el marc d’aquesta formació, les 16 startups participants varen tenir l’oportunitat de presentar els seus projectes i obtenir assessorament per part dels inversors per tal de millorar les presentacions i poder augmentar així les possibilitats d’obtenir finançament en futurs esdeveniments. En aquesta ocasió, 3 de les startups procedien de les Illes Balears: Tourfeeling, Gedocu IT Consulting, i La Mejor Mesa.
Paral·lelament, l’acció formativa «Del softlanding a les vendes» oferida per la Fundació Bit dins de les jornades, es va dur a terme el dia 7 de maig, va ser impartida per l’escola de negocis ESADE i va consistir en una sessió en la que es combinaren diferents metodologies docents (presentacions, treballs en grup, casos pràctics…). Aquesta acció, dirigida a personal tècnic del projecte LinksUp, tenia com a objectiu principal poder donar, des d’aquestes entitats, suport a les startups per a establir-se en altres territoris, establir relacions intersectorials i expandir negocis en les diferents regions on es desenvolupa el programa de softlanding de LinksUp (Illes Balears, Catalunya, Múrcia, Occitània, i Beira).
Finalment, l’esdeveniment va acabar amb la celebració del Fòrum d’inversió d’ACCIÓ 2019 al qual hi van participar els 21 projectes seleccionats, dividits en 3 categories: ciències de la vida i de la salut, TIC i altres tecnologies. Després d’escoltar els seus pitchs, s’escolliren 9 finalistes, que exposaren els seus projectes davant del panel d’inversió que escolliren guanyadora l’startup Venvirotech Biotechnology, fundada per Patricia Aymà. Aquesta empresa, que ja va resultar guanyadora del concurs Connect Up 2018 (i en el qual hi col·labora també la Fundació Bit), ha estat reconeguda pel seu «potencial d’innovació i creixement internacional» després que l’empresa hagi creat un nou plàstic biodegradable a partir de bacteris.
LinksUp, està emmarcat en el projecte europeu de cooperació política entre Catalunya, les Illes Balears i Occitanie Pirineus Mediterrània, i hi participen les següents entitats; Fundació Bit, Fundación Universidad Empresa de la Región de Murcia (FUERM), Agència per a la Competitivitat de l’Empresa a Catalunya (ACCIO), l’Agència francesa Castres-Mazamet Technopole i el Centro de Inovaçao Empresarial da Beira Interior de Portugal. El projecte té com a objectiu augmentar el creixement econòmic i millorar la competitivitat de les start-ups dels sectors de TIC-turisme i de TIC-salut del sud-oest d’Europa i facilitar l’accés a finançament a les start-ups.