En el marco de la jornada Women Techmaker´17 de Menorca y del Día Internacional de la Mujer, queremos dar protagonismo a una de las ponentes que participa, Marilén González.
– ¿A que te dedicas?
Soy Consultora Senior y Desarrolladora al departamento de Administración Electrónica de la Fundació BIT desde 2001. Soy ingeniera informática por la Universidad de las Islas Baleares y experta desarrolladora de aplicaciones para el Govern de las Illes Balears con los estándares de desarrollo basados en JEE.
A lo largo de estos años desde la Fundació Bit se ha conseguido un catálogo de aplicaciones liberadas a disposición de las administraciones que facilitan la implantación de la administración electrónica en las diferentes instituciones, pero esta implantación no habría sido posible sin el esfuerzo de coordinación entre las administraciones, que es la parte más importante, ya que la tecnología no es el impedimento para que la administración electrónica no esté implantada.
El reto fundamental para el futuro es lograr una administración sin papeles, tal y como establece la ley 39/2015 y la ley 40/2015 relativas al procedimiento administrativo.
Què et va impulsar a estudiar una carrera tecnològica?
La decisió d’estudiar una carrera tecnològica la vaig prendre a segon de BUP quan vaig veure que m’anaven millor les ciències que les lletres. A la meva època era el curs crucial en el qual havies de decidir cap a on tirar. Després, a tercer i COU, em vaig reafirmar. Les ciències eren més dures, però m’agradaven més i estava disposada a fer l’esforç. Quan feia COU jo ja sabia que havia d’estudiar una carrera a la UIB, ja que els meus pares no es podien permetre enviar-me fora. Sempre havia pensat en fer Telecomunicacions i aquí a la UIB començava Telemàtica, però xerrant amb companys meus que feien tant telemàtica com informàtica, me vaig decantar per informàtica, bàsicament perquè tenia manco assignatures de Física.
Durant la teva formació superior, notares diferències entre companyes que feien carreres d’Humanitats i d’Enginyeria?
Durant la meva formació sí que notava que en carreres d’humanitats el temps dedicat era similar al nostre, però la diferencia era que elles estudiaven i se treien les assignatures a la primera, mentre que a les carreres tecnològiques era conegut per tothom, que no s’aprovaven les assignatures a la primera, els exàmens eren bastant difícils i normalment ho treies en segona convocatòria. Sobretot el que hi havia era un gran filtre els 2 primers anys de carrera, ja que es volien llevar gent de damunt.
Quan vas entrar al món laboral, de qui vas rebre més suport?
Quan vaig començar a fer feina he de dir que els meus companys desenvolupadors me varen ajudar moltíssim i també la persona encarregada de definir els continguts del projecte que havia de fer per l’empresa. M’agradaria remarcar el gran ambient entre desenvolupadors que hi ha i ha hagut sempre a la Fundació BIT.