El secretari autonòmic d’Innovació i Societat Digital ha ressaltat la importància de les xarxes disponibles i animar els emprenedors a no fer front als reptes tots sols
Durant aquesta tardor, han participat en les Tramuntana Tech Talks quatre ponents, que han compartit els seus coneixements de la tecnologia, el món empresarial i la seva experiència com a casos d’èxit amb més de 60 assistents
El secretari autonòmic d’Innovació i Societat Digital, Antoni Carmona, va ser ahir l’encarregat de fer la cloenda de les Tramuntana Tech Talks, punt de trobada anual imprescindible per a empreses tecnològiques de recent creació.
Durant la cloenda, el secretari autonòmic va destacar la importància d’aquestes xerrades centrades en l’emprenedoria, que posen l’accent en temes com la col·laboració i la digitalització, que «tot i semblar evidents tenen un impacte significatiu a l’hora d’accelerar els processos de creació de noves empreses».
En aquest sentit, Carmona va voler ressaltar la importància d’aprofitar les xarxes disponibles i animar els emprenedors a no fer front als reptes tots sols, ja que «estan envoltats d’altres persones que els poden proporcionar suport per evitar riscos, identificar oportunitats i accelerar els seus projectes».
La Direcció General de Recerca, Innovació i Transformació Digital i la Fundació Bit han organitzat la vuitena edició del cicle de xerrades presencials de caràcter gratuït, en què han participat empresaris nacionals del sector tecnològic de gran prestigi. En aquestes xerrades els assistents han pogut aprofundir en els principals temes d’actualitat i d’interès per a emprenedors i empreses emergents, com poden ser l’aplicació al món de l’empresa de la intel·ligència artificial i altres tecnologies 4.0.
Durant aquesta tardor, han participat en les Tramuntana Tech Talks quatre ponents, que han compartit els seus coneixements de la tecnologia, el món empresarial i la seva experiència com a casos d’èxit amb més de 60 assistents.
A la primera sessió, el 16 de novembre, l’Espai Emprenbit del ParcBit va rebre Carlos de Otto, creador de l’exitosa emissora Rockola.fm, el qual va donar les claus de la seva estratègia de creixement exponencial i de com va passar de mig milió a tres milions d’usuaris. El també mentor de la reconeguda acceleradora d’empreses Seedrocket és ara CEO i fundador de l’empresa Senda.
La segona sessió, el dia 23 de novembre, també al ParcBit, va comptar amb un expert en intel·ligència artificial i cadena de blocs (blockchain), Juan García, fundador i CEO d’Exponentia, que va donar la seva visió sobre l’oportunitat que suposa l’aplicació d’aquestes tecnologies d’automatització tan necessàries per al món empresarial i per a la creació de noves empreses emergents (startups) avui en dia, i va destacar que «la transformació digital és necessària, però en el moment idoni i tenint en compte la satisfacció, experiència i expectatives de cada client».
El 28 de novembre, el CentreBit Menorca va ser l’espai d’acollida de la tercera sessió de les Tramuntana Tech Talks, amb Joan Folguera, CEO d’Ingroup, un grup d’empreses dedicat a l’impuls d’empreses i projectes relacionats amb indústria 4.0, aplicacions de la impressió 3D i tecnologies immersives com la realitat virtual augmentada i mixta, i la robòtica en el món de la biònica.
La darrera sessió de les Tramuntana Tech Talks va tenir lloc ahir al ParcBit. La ponent convidada va ser Jara Pascual, especialista en innovació i col·laboració empresarial, autora del llibre Innovació i col·laboració a l’era digital i CEO de Collabwith, que va donar les claus als emprenedors de com «col·laborar amb grans empreses quan estam engegant una startup i què fer i què no fer per tal d’aconseguir finançament». Així, i a través de la seva experiència, Jara Pascual va donar valuosos consells als emprenedors presents en la xerrada i, entre altres coses, va aconsellar «la definició d’un quadre de col·laboració, amb el qual organitzar i dotar de certs protocols la col·laboració» i establir un conjunt de bones pràctiques a l’hora de col·laborar digitalment.
A més de participar a les xerrades, els experts d’aquesta edició de les Tramuntana Tech Talks han mantingut 12 reunions one to one amb empreses i projectes de base tecnològica incubats del programa «Emprenbit» al ParcBit i al CentreBit Menorca. Durant aquestes trobades tan profitoses per a l’ecosistema d’emprenedoria tecnològica balear, els experts els han ofert un retorn sobre les seves idees empresarials i execucions fins al moment, resolent dubtes i donant recomanacions des de la seva visió experiencial en casos d’èxit, i obrint noves línies de contacte i mentorització.
Finalment, el secretari autonòmic, Antoni Carmona, va voler expressar la seva confiança en la continuïtat d’aquesta experiència i la seva convicció que la creació d’un teixit empresarial fort «conduirà al creixement, la generació de valor, ocupació i benestar a la nostra comunitat i a la ciutadania».
El programa «Emprenbit», de la Fundació Bit, té l’objectiu d’afavorir la creació d’empreses innovadores a les Illes Balears, mitjançant l’oferta de serveis i infraestructures específiques per al suport a emprenedors amb idees o models de negoci innovadors. Iniciatives com les Tramuntana Tech Talks, que enguany compleix vuit anys, han donat als emprenedors balears l’oportunitat de conèixer de primera mà les experiències d’èxit d’empreses com Amazon, Destinia o Wallapop.