799
Aquí teniu els titulars de la segona sessió del Cicle IBTalks’18 que duia per títol: “Cosmètica, aigua i innovació” i tingué lloc sota l’ombra del lledoner de la clastra de Son Espanyol al Parc Bit el passat 24 d’octubre.
- El protagonista de l’IBTalks18 d’avui és el clúster CliqIB (@clusterquimic) que centra el debat en el futur de la indústria química de Balears i la importància de la innovació. Nombrosos estudiants de la UIB s’han apropat per participar-hi. Parlarem de sostenibilitat, innovació i reptes.
- Pep Lluís Pons (@PonsPep), D.G. d’Innovació i Recerca del GOIB fa l’obertura de la xerrada que té per obejectiu donar visibilitat a la tasca dels clusters i empreses de Balears per generar llocs de treball qualificats a la nostra economia, per ser menys depenent només de l’activitat turística. La química està molt relacionada amb el sector turístic, cal apostar per apropar més la universitat i les empreses.
#IBTalks18 amb CliqIB al Parc Bit
- Andreu Palliser de la empresa Ecoquímic Balear membre de CliqIB: l’empresa nasqué durant la crisi, érem una PIME i ens aconsellaven innovar, exportar invertir en R+D+I. Havíem de triar: Podíem invertir o no fer res i desaparèixer i vam apostar per la innovació en l’empresa.
- Testimonis d’alguns recent llicenciats en química que treballen a Ecoquímic Balear: manca de connexió estudis i pràctica a l’empresa ; també hi ha possibilitats de treballar en innovació…
- Estudiants de química poden enviar els cvs al cluster químic perquè les empreses com Ecoquímic Balear, per exemple, hi recluten treballadors. Els màsters i les pràctiques a empreses poden fer que trobis feina (Catalina Roig, Dermofarm).
- Pregunta de Mariona Luis: Teniu en compte els efectes del canvi climàtic? s’aposta per reduir el consum d’aigua.
- Ignasi Rodríguez (@irodriguezroda ICRA, @CatalanWaterP ): El canvi climàtic fica pressió als ciutadans per estalviar consum d’aigua, però és sobretot la indústria i el govern que han de prendre mesures. Algú es planteja muntar empresa amb la universitat (emprenedors)?
- Jordi Llabrés (vicerector d’Innovació i Relacions Institucionals de la UIB): el meu consell per estudiants de química que vulguin muntar empreses és anar al bar, fer networking amb economistes, etc… per no fer ho sols sino amb professionals en gestió econòmica.
- Andreu Palliser: tenir el segell de PIME innovadora ja ajuda molt perquè t’exigeix moltes coses. Què fa el nostre departament d’R+D+I? Pensar, investigar cap a on tirarà el mercat per exemple, ara apostam per la biotecnologia perquè pensem que el mercat va cap allà i menys química.
- Ignasi Rodríguez: Canvi del concepte tradicional d’empresa físicament a un lloc, pots fer-ho d’arreu. Andreu Palliser: efectivament les TIC permeten que els químics poden treballar des de qualsevol lloc sense problema (teletreball, nòmades digitals).
- Els estudiants de química demanen canvis als plans d’estudis per veure més aplicacions industrials, temes d’economia, enfocament més pràctic…
- Carme Rotger (Directora del Màster Universitari de Ciència i Tecnologia Química de la UIB): la UIB ja ofereix xerrades mensuals de professionals, empreses que s’han d’aprofitar per part dels alumnes.
- Joan Miquel Matas agraeix l’assistènciaa tothom i l’organització de l’event a la DG Innovació i Recerca,
@FundacioBit@ponspep@parcbit.