Des de l‘OTAE es vol donar continuïtat a la difusió del programari lliure a través de la divulgació de casos d’èxit en implantació d’eines lliures a diferents nivells de l’administració pública.
La missió de l’OTAE, ha estat des de l’inici, contribuir al desenvolupament de l’administració electrònica en el conjunt de les administracions públiques de les Illes Balears. Amb aquest objectiu s’ha vertebrat la realització i execució del Pla ANIBAL, pla que ha permès actuar de manera organitzada a les diferents administracions i iniciar així una cultura de compartir coneixement i tecnologia que ja ha vist els primers resultats amb la posada en producció d’un conjunt de projectes a diferents administracions de Balears (Campos, Felanitx, Manacor, Santa Margalida…). Ara bé, el vertader potencial del Pla ANIBAL encara està per arribar, ja que ara és quan s’ha d’iniciar, per una banda, la reutilització real de les experiències ja realitzades i, per altra, la implantació de la interoperabilitat entre administracions permetent generar les tan cercades economies d’escala.
Amb la finalitat de difondre la capacitat del software lliure en la millora de la competitivitat de les empreses i de l’efectivitat i eficiència en les gestions de l’administració pública i la seva relació amb els ciutadans hem organitzat, juntament amb l’àrea de Cibersocietat, una jornada el proper 3 novembre a l’auditori del Parc Bit.
La jornada començarà amb la inauguració d’Antoni Mateos, director general d’Innovació i Desenvolupament Tecnològic i la ponència de Miquel Jaque, director gerent del CENATIC. Després es dividirà en dues branques, una on es mostraran casos d’èxit d’implantació d’eines lliures a pimes i l’altra en administracions públiques. Aquesta segona consistirà en un repàs als productes que s’emmarquen dins el Kit ANIBAL i l’exposició i anàlisi de conseqüències de tres casos pràctics en la implantació d’aquestes eines als Ajuntaments de Manacor, Campos i Santa Margalida.
Juntament amb el Pla ANIBAL també s’exposarà l’experiència adquirida amb la implantació de XarxaBIT, xarxa de telecentres de les Illes Balears. Aquest projecte persegueix l’objectiu de reduir la fractura digital a les Illes Balears i rompre les barreres de la insularitat mitjançant les noves tecnologies.
Només ens resta convidar-vos a assistir. Aquí teniu el programa de la jornada i podeu fer les inscripcions aquí.