El proper dia 03 de novembre, a partir de les 10:00 a l’Auditori de la Fundació Bit, tindrà lloc la jornada tecnològica “Intel·ligència Artificial al servei de les pimes”.
L’objectiu de la jornada és donar a conèixer la Intel·ligència Artificial i com aquesta pot resultar de gran utilitat dins el món empresarial per a millorar l’eficiència a tots els processos productius.
Inscripcions aquí
Per això, comptarem el següent programa:
10:00 – 10:15 Benvinguda institucional
10:15 – 10:45 Xerrada “Què és la IA? Per què estan entrant en força en les tasques creatives? Quines opcions hi ha per les tasques mecàniques i avorrides?
Estan sortint un munt d’eines per resumir, crear textos, crear imatges y generar vídeos de forma sintètica i artificial. Són eines competents, però, intel·ligents? A partir d’aquí, quin futur ens dibuixa la IA per a que persones i petites empreses puguem ser més ràpides i productives? Exemples pràctics.
Josep M. Ganyet, especialista d’Intel·ligència Artificial. Creador de vàries startups de comunicació online i disseny web, així com una centrada en la arqueologia. Actualment, dirigeix l’estudi de disseny Mortensen.cat. Les seves especialitats són el disseny web, experiència de l’usuari, arquitectura de la informació, desenvolupament comercial, màrqueting en línia, investigació, docència, desenvolupament de continguts i desenvolupament de conceptes creatius.
10:45 – 11:15 Pausa cafè
11:15 – 11:35 Com augmentar les vendes i reduir costos de la teva Pime aplicada al màrqueting
Explorarem de forma pràctica i aplicada com la Intel·ligència Artificial ha esdevingut una eina fonamental per potenciar les estratègies de màrqueting digital per a les PIMEs, augmentant la productivitat dels equips de màrqueting, reduint els costos i millorant les vendes.
Ángela Sancho, consultora sènior de màrqueting digital i sòcia de l’agència de màrqueting digital Hippo&Perrins, especialitzada en venta digital i captació de clientes online. Ha realitzat formacions per a PIMES a través del GironaHub, organisme que depèn de la Cambra de Comerç de Girona. La formació estava dirigida a augmentar ventes i reduir costos utilitzant intel·ligència artificial aplicada al màrqueting.
11:35 11:55 Automatització del departament d’administració amb l’ús de la IA
Explicació de l’abast, el procés i els resultats
Josep Carmona Vargas, fundador & Chief Executive Officer a Process Talks | Catedràtic (en excedència) a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Process Talks (www.processtalks.com) és una Spin off de la UPC que desenvolupa tecnologia per democratitzar l’accés a eines de productivitat per usuaris no tècnics, especialment en les tasques ofimàtiques. La plataforma desenvolupada per Process Talks integra eines molt usades, com el correu electrònic, el calendari, el software ofimàtic, els formularis i la comptabilitat, entre d’altres.
11:55 – 12:15 Casos d’usos d’IA a empreses
Presentació de casos d’usos basats en la IA aplicats a solucionar problemes, optimitzar processos o automatitzar tasques en empreses.
Antoni Aloy, soci fundador i gerent d’Advanced Programming Solutions (APSL) que recentment ha passat a formar part de Nagarro, una multinacional tecnològica amb més de 19.000 persones que cotitza a la borsa de Frankfurt. APSL es dedica al desenvolupament, manteniment i posada en producció d’aplicacions web de codi obert, consultoria, gestió i arquitectura de sistemes al núvol i ciència de dades i intel·ligència artificial.
12:15 – 12:35 La caixa negra de la IA: un repte per a la confiança, la transparència i la responsabilitat
Conèixer com prenen decisions les IA per traçar la seva lògica. Si es desconeix com prenen decisions les IA, és inviable traçar la seva lògica, i se sap que discriminen pels biaixos que duen incorporats, com podem confiar amb elles?
María Isabel Montserrat Sánchez- Escribano, llicenciada en Dret per la Universitat de les Illes Balears i màster en Sistema de Justícia Penal, Doctora en Dret i Especialista Universitària en Dret Públic i Drets dels Tribunals. Actualment és professora de dret penal a la UIB. Ha realitzat sis estàncies d’investigació post doctoral a Max Planck Institute per a l’estudi del Dret Nacional i Internacional, amb línies d’investigació de Dret Penal de la Informàtica, Ciberseguretat i Cibercrim. Participació a més de 100 congressos, seminaris, i esdeveniments de divulgació científica. A més, compta amb un sexenni d’investigació i és IP d’un projecte R+D+I d’Intel·ligència Artificial
12:35 – 12:55 Taula rodona
12:55 – 13:15 Preguntes per part del públic
13:15 – 13:30 Cloenda institucional
Data: 03 de novembre de 2023
Lloc: Auditori (Parc Bit, Centre Empresarial Son Espanyol, Carrer Laura Bassi, 1, 07121 Palma)
Organitza: Conselleria d’Economia, Hisenda i Innovació, a través de la Direcció General de Recerca, Innovació i Transformació Digital, i amb la col·laboració de la Fundació Bit.
Per a més informació: societatdigital@fundaciobit.org