D’ençà que es declarà l’estat d’alarma arran del virus COVID-19 el passat mes de març, els pacients del Servei de Rehabilitació de l’Hospital Son Llàtzer que utilitzen la plataforma de telerehabilitació Play for Health (P4H) han canviat els seus hàbits d’ús.
Així, durant els mesos abans de la pandèmia (gener, febrer i fins a mitjan març), els pacients es desplaçaven majoritàriament a l’hospital per fer la seva rehabilitació (un 59% de les sessions es feien a l’hospital i un 41% a casa). Emperò, durant la segona meitat de març i el mes d’abril s’ha invertit aquesta dinàmica i un 82% d’aquestes sessions s’ha realitzat a la casa dels pacients i només un 18% als hopitals.
Pel que fa als jocs que més han preferit els pacients per treballar les seves dolències a les seves llars, destaquen l’Emparellat, Imatges i Tocs. Són jocs que poden jugar-se tant amb l’ordinador i ratolí com amb una pista de ball.
L’emparellat és un joc d’atenció on s’ha de relacionar un conjunt de figures bàsiques amb les seves respectives parelles, segons la modalitat de joc: bàsica, meitats o dibuixos.
En el cas del joc Imatges, es tracta d’un joc de memòria en què el pacient ha de trobar totes les parelles d’imatges que hi ha ocultes en el tauler.
Tocs és altre joc d’habilitat on s’han de fer desaparèixer totes les taques de pintura que es puguin i que surten a la pantalla.
Per altra banda, professionals de la telerehabilitació de l’estranger s’han interessat pel software i s’estan explorant les possibilitats per estendre el seu ús fora de les Illes Balears.