L’Emprenbit Tech Camp, el campus d’estiu d’emprenedoria tecnològica organitzat per la Fundació Bit, ha finalitzat aquest 31 de juliol amb l’acte de lliurament de diplomes i el premi especial a la millor pràctica pel projecte; Virtual Health.
L’acte s’ha portat a terme a la incubadora del ParcBit i ha comptat amb la participació del gerent de la Fundació Bit, Pere Fuster; el director General de Desenvolupament Tecnològic, Benjamí Villoslada; i el Director General d’Innovació i Recerca, Pep Lluís Pons. També hi han participat els representants de les empreses que han patrocinat la iniciativa (Habitíssimo, Hundredrooms, Logitravel i Waka Solutions), que han lliurat els diplomes acreditatius a cadascun dels alumnes participants.
Els projectes dels sis equips participants al campus d’estiu han estat valorats per un jurat format per l’equip tècnic del programa #Emprenbit, i representants de les empreses patrocinadores, que han tengut en compte l’originalitat de les propostes i l’aplicació dels conceptes tractats en les sessions de treball.
El projecte guanyador, Virtual Health és una proposta per a un sistema de realitat virtual pensat per al tractament de les fòbies, uns trastorns que representen al voltant del 50% de les consultes psicològiques. A l’estudi realitzat per aquest equip s’hi han tingut també en compte altres factors com la mida del mercat, la competència, o el model de negoci plantejat, determinants a l’hora de testejar la viabilitat d’un projecte empresarial.
Els membres de l’equip guanyador són tres joves estudiants amb perfils molt especialitzats:
- Ricardo Bibiloni, grau en enginyeria informàtica per la UIB, és un declarat apassionat dels Hackatons (esdeveniments organitzats per comunitats de desenvolupadors) i amb experiència en desenvolupament web i màrqueting online a l’empresa ClickSun.
- Carlos Pascual, estudiant d’ADE a la UIB, va obtenir la segona posició al concurs de Borsa organitzat per la GVC Gaesco, i porta ja 5 anys gestionant la seva empresa familiar.
- Javier Ramos, grau en enginyeria informàtica per la UIB, va realitzar un any d’Erasmus a Suècia (TFG en Machine Learning), i compta amb l’experiència de treballar en empreses com Logitravel, Pla i Out, o la ESA (European Space Agency).
Els tres guardonats viatjaran a Madrid el proper mes d’octubre per a assistir South Summit, un dels esdeveniments més importants en emprenedoria que se celebra a Espanya, i on també visitaran algunes startups de reconegut prestigi de la mà de la Fundació Bit.
L’Emptrenbit Tech Camp, és una nova iniciativa de la Fundació Bit que s’ha portat a terme per primera vegada a la incubadora del ParcBit amb l’objectiu d’apropar a la gent jove i qualificada (estudiants universitaris i cicles formatius superiors) els avantatges que els ofereix el ParcBit i la seva incubadora a l’hora de llançar el seu projecte. En total han estat 17 els alumnes que han participat en aquesta primera edició, seleccionats d’entre més de 30 aspirants a participar en el programa.
Amb aquesta iniciativa, la Fundació Bit els ha fet possible gaudir de l’experiència de conviure durant 15 dies amb experts i emprenedors d’èxit, i realitzar de manera gratuïta un complet programa amb 20 hores de formació teòrica, 11 taules rodones específiques dirigides per promotors d’startups de les Illes Balears, i més de 40 hores de treball pràctic en el desenvolupament d’una oportunitat de negoci innovadora dins l’àmbit de les TICs.
Durant l’acte de lliurament, el gerent de la Fundació Bit, Pere Fuster, ha destacat l’alt nivell de tots els participants i no ha volgut perdre l’oportunitat d’agrair novament la participació de les empreses; Habitíssimo, Hundredrooms, Logitravel i Waka Solutions, patrocinadores del campus; i de les també col·laboradores; Mallorca Golf Tours, Travel Compositor, Apploading, Meteoclim, 7ideas, Discubre, Civitfun, La Mercateca, i Hotelinking, sense les quals no hagués estat possible l’Emprenbit Tech Camp.
Aquesta iniciativa s’emmarca en el programa de suport a empreses de base tecnològica que inclou l’objectiu de col·laborar amb el sector educatiu per atreure potencials emprenedors que creïn empreses basades en el coneixement a l’espai de la incubadora. La creació d’aquest tipus d’empreses, és un punt prioritari pel Govern Balear quan que el seu increment significa també la transició cap a una nova economia innovadora i diversificada.