La convocatòria permet a empreses tractores llançar els seus reptes específics perquè les empreses emergents interessades els ofereixin solucions tecnològiques
La Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius, a través de la Fundació Bit, participa en la convocatòria ANCES Open Innovation 2020, que permet a onze empreses consolidades, o empreses tractores, llançar els seus reptes específics perquè les empreses emergents interessades els ofereixin solucions tecnològiques. L’objectiu de la convocatòria és establir projectes col·laboratius entre les empreses més consolidades i els guanyadors de cada repte.
Els desafiaments llançats enguany, en el marc de l’ANCES Open Innovation 2020, engloben els àmbits agroalimentari, biotecnològic, transport, construcció i industrial.
L’Associació Nacional de Centres Europeus d’Empreses i Innovació (ANCES) és l’entitat convocant i aquest és el segon any que contribueix al desenvolupament d’aquest programa. La iniciativa suposa una gran oportunitat per a startups, empreses innovadores i de base tecnològica del territori, que tenen l’ocasió d’establir una relació amb grans empreses. A més, es tracta d’una ocasió per aconseguir una major projecció en cas d’aportar la solució òptima a el repte plantejat.
Algunes de les grans empreses que participen en el programa són Alsa, Central Lechera Asturiana, Informàtica El Corte Inglés o Sacyr, entre altres.
Les empreses emergents interessades a participar en la convocatòria ANCES Open Innovation 2020 tenen de termini fins al 30 d’abril per presentar les seves solucions. Les empreses seleccionaran les tres propostes més interessants i els seus promotors hauran de defensar-les en un esdeveniment final, que tendrà lloc a Talent Garden Madrid en una data per determinar, atesa la situació actual de confinament i restricció de moviment.
Per a més informació i formalitzar les inscripcions: www.ancesopeninnovation.com
La Fundació Bit i la innovació oberta:
La col·laboració de la Fundació Bit en el programa d’innovació oberta d’ANCES està en línia, d’una banda, amb el Pla de Ciència, Tecnologia i Innovació de les Illes Balears i, de l’altra, amb l’Estratègia RIS3 Balears.
Així, el Pla de Ciència, Tecnologia i Innovació de les Illes Balears preveu la col·laboració entre empreses com un impuls a la seva competitivitat. Aquest programa pretén augmentar la generació de coneixement per part de les empreses amb el finançament d’activitats d’R+D realitzades per empreses i també en col·laboració amb altres entitats privades i/o grups de recerca dels centres públics de les Illes Balears.
A més, dins l’eix 2 de l’Estratègia RIS3 de Balears es posa de manifest la necessitat que tenen les empreses del sector turístic d’enfrontar-se a nous reptes de desenvolupament i aplicació de coneixement, la qual cosa els permetrà dissenyar i proposar de manera continuada una oferta turística sostenible i de qualitat. Es tracta, doncs, per a les empreses i pimes de les Illes Balears, d’una oportunitat de desenvolupament de nous serveis d’un creixent valor afegit.