Els programes d’incentius fiscals i bonificacions a la Seguretat Social impulsats des de l’Administració Pública poden aportar una rendibilitat de més del 50% de la inversió
Ahir tingué lloc la jornada tècnica sobre incentius fiscals i la seva certificació, organitzat per la xarxa Enterprise Europe Network (EEN), amb l’objectiu d’informar dels incentius fiscals i bonificacions del personal investigador que treballa a les empreses desenvolupant activitats d’R+D+I.
Nombroses empreses s’aproparen al ParcBit per informar-se sobre els programes d’incentius fiscals que s’ofereixen des de l’Administració Pública, orientats a fomentar la competitivitat en l’àmbit empresarial mitjançant l’avanç tecnològic i l’augment de l’esforç en inversions d’R+D+I.
Pep Lluís Pons, director general d’Innovació i Recerca, destacà el creixement d’un 65% en el nombre de sol·licituds assolit el 2016 respecte al 2015. També anuncià que la Direcció General d’Innovació i Recerca està treballant per posar en marxa un programa de suport a empreses per certificar-se com a empresa innovadora i jove innovadora.
Els experts de la jornada, Pablo Landecho, director de Biconsulting, Paqui Giménez de l’empresa certificadora EQA i Ángel Pérez de la Subdirecció General de Foment de la Innovació Empresarial del MINECO, destacaren que els programes d’incentius fiscals i bonificacions a la Seguretat Social poden aportar una rendibilitat de més del 50% de la inversió.
Biconsulting, com a companyia especialitzada en la consultoria integral d’ajuts públics, va presentar mitjançant un cas pràctic el marc d’oportunitats que suposen els incentius públics a l’R+D+i, ja sigui en el desenvolupament d’un projecte d’R+D+i, durant la seva execució o l’explotació de resultats.
Paqui Giménez de l’empresa certificadora EQA va explicar la importància d’acudir a les empreses certificadores per obtenir la seguretat jurídica a l’hora de fer efectiva les deduccions i bonificacions.
Per la seva banda, el Dr. Rodrigo Picos, professor del Departament de Física de la UIB, explicà la seva experiència com a expert en la certificació de projectes i subratllà la importància del compromís de l’empresa durant el procés com a garantia d’èxit.
Des del Ministeri van remarcar la importància de jornades com aquestes per donar difusió als ajuts a les empreses per tal que puguin aprofitar d’aquests beneficis fiscals.
La jornada ha estat organitzada per la Fundació Universitat-Empresa, la Fundació Bit i la Cambra de Comerç, les quals varen explicar els diferents serveis que s’ofereixen des de la xarxa Enterprise Europe Network a les empreses de les Illes Balears en finalitzar la jornada.
L’EEN és la xarxa més gran de suport a les empreses establerta a Europa. Està present a més de 50 països arreu del món i compta amb la participació de prop de 600 organitzacions i més de 4.000 professionals hi treballen. La xarxa proporciona assessorament sobre les oportunitats de mercat per ajudar les PIMEs a expandir-se internacionalment, les oportunitats de negoci d’Europa per ajudar a les empreses a establir cadenes de valor amb un excel·lent potencial de creixement i suport a la innovació a l’hora de reconèixer el potencial d’innovació de les PIMEs i donar-li forma d’èxit comercial.