L’INTO arriba ja a la seva catorzena edició i tendrà lloc el 28 i 29 de novembre de 2019 al ParcBit
El Seminari Internacional de Turisme INTO 2019 tractarà enguany al voltant de les oportunitats de l’economia circular sobre el turisme, una temàtica que es presenta com una necessitat per respondre els reptes de la sostenibilitat ambiental als quals ens afrontam en el món global i que són particularment evidents a les nostres illes. L’INTO arriba enguany a la seva catorzena edició els dies 28 i 29 de novembre i, un any més, el ParcBit serà el lloc que acollirà l’esdeveniment.
Així ho han decidit els membres del Comitè Científic del Seminari Internacional INTO, que ahir es van reunir per avançar en la programació dels continguts de l’esdeveniment d’aquest any. Aquest comitè està format per la Dra. Marta Jacob (UIB), Dr. Juan Mulet (Dr. Enginyer en Telecomunicacions), Dr. Diego Medina (ULPGC) i Dr. Joan Enric Capellà (fundador i CEO de SOM Hotels).
L’economia circular és un concepte econòmic que s’interrelaciona amb la sostenibilitat i l’objectiu de la qual és que el valor dels productes, els materials i els recursos (aigua, energia,…) es mantingui en l’economia durant el major temps possible, reduint al mínim la generació de residus.
Divulgar i conscienciar aquesta nova modalitat d’economia entre el públic assistent (professionals i acadèmics del sector turístic) és un dels objectius de l’INTO 2019, el qual es conjuga amb l’objectiu general de les jornades que és el d’impulsar la innovació i fomentar la competitivitat i el creixement de les indústries tecnològiques en el sector turístic.
Pel que fa al format i com en les anteriors edicions, el Seminari s’estructurarà en ponències procedents d’experts en el tema, un taller pràctic o workshop per implicar i fer participar a les empreses, així com un encontre de reunions bilaterals per propiciar oportunitats de negoci i sinergies empresarials.
Aquest seminari, organitzat per la Direcció General de Recerca del Govern de les Illes Balears des de 2004 ha tingut més de 2.000 assistents i han analitzat diverses temàtiques relacionades amb productes turístics com el cultural, el nàutic o el de salut, instruments de màrqueting com el branding o el social media. A més, s’han tractat tecnologies novedoses amb potencial per a la indústria turística com la intel·ligència artificial o l’internet de les coses (IoT).