La Fundació Bit ha tancat amb èxit d’assistència la novena edició de les Tramuntana Tech Talks, un cicle de conferències que se celebra des de fa nou anys durant el mes de novembre al ParcBit i al CentreBit Menorca, amb la col·laboració de la Direcció General d’Innovació i Transformació Digital.
Les xerrades, organitzades el 5,14, 21 i 28 de novembre, han comptat amb ponents de renom del sector tecnològic, que han compartit experiències i coneixements pràctics amb emprenedors, startups i el públic general. Irene Gómez, CEO de Keybotic, va inaugurar el cicle al CentreBit Menorca amb una ponència sobre com crear productes disruptius, finançar-los i portar-los al mercat. Xavier Pladellorens, fundador de Deporvillage, va exposar al ParcBit el creixement i la trajectòria de la seva empresa fins a convertir-se en líder del comerç electrònic esportiu. Laura Martínez, cofundadora de The Hotels Network, va analitzar a la sala de premsa del ParcBit les estratègies per connectar equips de vendes i èxit del client en empreses SaaS per maximitzar el creixement. Per tancar l’edició, Marek Fodor, cofundador d’Atrapalo i Kantox, va generar molt d’interès a l’Auditori del ParcBit amb la seva reflexió sobre els seus encerts i errors en més de 20 anys d’experiència com a emprenedor i inversor.
Dins el cicle de xerrades sobre emprenedoria tecnològica organitzat per la Fundació Bit, s’han celebrat paral·lelament 20 encontres de mentoria i sessions de networking entre els ponents, els incubats i preincubats del programa de suport a emprenedors, de la Fundació Bit, Emprenbit, contribuint així en el creixement de l’ecosistema empresarial innovador de les Illes Balears.
Aquest cicle té l’objectiu de promoure l’emprenedoria i la innovació tecnològica, i posar en contacte a inversors, experts i empresaris amb les persones emprenedores que estan començant i que es beneficien d’escoltar les experiències tant de casos d’èxit com de fracàs, a més de donar-los l’oportunitat de tenir una mentoria.
Durant les reunions de mentories dutes a terme el mes de novembre, s’han tractat temes com: enfortir els models de negoci, ajustant propostes de valor, segmentació de mercats i fonts d’ingressos; trobar estratègies per millorar l’escalabilitat, optimitzant recursos per créixer de forma sostenible; la captació de talent, clau per impulsar la innovació i eficàcia en la captació de clients; la revisió de canals de comunicació i distribució; la internacionalització identificant els mercats estratègics; i intercanvi de consells sobre com accedir a rondes de finançament i connectar amb inversors.
En total, 11 projectes en preincubació al ParcBit han pogut participar en els diversos cafès networking. A més, 9 projectes en modalitat d’incubació han gaudit de les sessions de mentoria personalitzades amb els experts.
Les Tramuntana Tech Talks continuen consolidant-se com una plataforma de referència per a la formació i la col·laboració en el sector d’emprenedoria tecnològica a les Balears i en 2025 celebrarà el seu 10è aniversari amb un esdeveniment especial.
El programa Emprenbit dona serveis de suport a emprenedors amb idees de negoci innovadores. En els darrers sis anys, el programa de la Fundació Bit ha atès 341 sol·licituds d’admissió de projectes d’emprenedoria tecnològica a la incubadora del ParcBit. D’aquestes, 82 han passat per preincubació i 42 per incubació. Aquest any 2024, Emprenbit ha gestionat 54 sol·licituds més i actualment compta amb 12 empreses incubades i 8 projectes en fase de preincubació. De la incubadora d’Emprenbit han sorgit empreses que ara són referents de l’ecosistema balear d’innovació com Laboratorios Sanifit, Habitissimo o Travelgate X.